15.6 C
London
Wednesday, October 20, 2021
15.6 C
London
Wednesday, October 20, 2021

Oferta unor universităţi din Marea Britanie, prezentată la Bucureşti

Oferta unor universități din Marea Britanie va fi prezentată la București, la World Education Fair, pe 18 și 19 februarie, organizatorii anunțând studenții interesați că, din acest an, împrumuturile pentru studiile postuniversitare în această țară pot fi luate concomitent cu cele Erasmus.

Cei care doresc să studieze programe postuniversitare în Marea Britanie pot opta pentru un împrumut în valoare de 10.000 lire, pentru doi ani, la care se poate adăuga un împrumut Erasmus de 9.300 lire, pentru un program de un an, sau 13.900 lire, pentru doi ani. Rambursarea pentru împrumutul Erasmus are loc într-o perioadă de 6 — 10 ani, în timp ce împrumutul către statul britanic poate fi returnat doar în momentul în care se atinge un venit anual mai mare de 21.000 de lire, rata nedepășind 6% din venit, informează un comunicat transmis Agerpres.

Programele de împrumuturi sunt active pentru majoritatea universităților din Marea Britanie, studenții putându-și finanța în sistem combinat studii postuniversitare în valoare de până la 23.900 lire“, declară Ana Maria Papp, manager al Departamentului de Universități în Străinătate, IntegralEdu.

- Advertisement -

Universități din Marea Britanie vor fi prezente în România, la cel mai important târg educațional al anului — World Education Fair, pe 18 și 19 februarie, în București, în Craiova — pe 21 februarie și Constanța — 23 februarie. Cei interesați vor putea discuta direct cu reprezentanții universităților despre opțiunile de studiu și sistemele de finanțare.

Până în prezent, împrumuturile de la Guvernul britanic pentru studii postuniversitare se făceau în limita a 10.000 de lire, maxim 5.000 de lire în primul an, dacă studiile durează doi sau mai mulți ani. Persoanele eligibile pentru împrumuturile Erasmus trebuie să fie cetățeni europeni care doresc să își continue studiile postuniversitare în Marea Britanie.

Aceștia nu trebuie să fi studiat mai mult de un semestru la o universitate din Marea Britanie, pentru a putea accesa acest împrumut. În ceea ce privește rambursarea, aceasta începe la un an după absolvirea programului de studiu, absolvenții având posibilitatea să ia și o pauză de un an, de amânare a plății împrumutului, fără penalizări.

Printre universitățile care sunt în lista Erasmus Plus și care vor fi prezente la World Education Fair se numără: Lancaster University, Coventry University, London South Bank University, Birmingham City University, Falmouth University, University of Leicester, Canterbury Christ Church University, University of Bradford.

În cadrul evenimentului vor avea loc și prezentări dedicate finanțării studiilor de master.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: