8.5 C
London
Friday, November 5, 2021
8.5 C
London
Friday, November 5, 2021

Oferta de joburi depășește cererea în Marea Britanie

Sute de mii de locuri de muncă sunt neocupate în Regatul Unit. Un miliardar britanic avertizează că UK se îndreaptă spre ”sinucidere economică”

Sute de mii de locuri de muncă au rămas neocupate în Marea Britanie anul acesta. Deficitul de forță calificată de muncă în anumite sectoare de activitate devine îngrijorător. Angajatorii se luptă să caute specialiști pentru posturi de ingineri, asistente medicale,programatori, profesori sau bucătari, după cum reiese din statisticile privind posturile vacante pentru luna aprilie 2016, dezvăluite de site-ul Adzuna.

În 40 din 56 de orașe din Marea Britanie există mai multe oferte de locuri de muncă decât cereri, potrivit publicației economice thisismoney.co.uk.

Site-ul britanic a întocmit o listă cu principalele 10 categorii de joburi pe care muncitorii calificați au șanse foarte mari să le ocupe. Iată care sunt acestea și salariile medii anuale oferite de angajatori:

  • Ingineri – Conform cifrelor recente oferite de Royal Academy of Engineering, există un deficit de 1,8 milioane de ingineri în Marea Britanie. Miliardarul James Dyson a avertizat că Regatul Unit se îndreaptă spre „sinucidere economică”din cauza lipsei tot mai mari a inginerilor. Luna trecută, au existat 78.467 de joburi scoase la concurs în acest domeniu, cu un salariu mediu anual de 38.210 lire sterlline.
  • Asistente medicale – În luna aprilie, au fost 58.788 de posturi disponibile în sectorul sănătății, cu salarii medii care ajung la 31.876 £ pe an, conform datelor site-ului Adzuna.
  • Programatori – Tehnologia are un rol tot mai important în viața oamenilor, astfel că dezvoltatorii de software, sunt la  mare cerere. Cu un pachet salarial anual de aproximativ 43.000 lire sterline, au fost publicate aproape 57.000 de locuri de muncă în industria IT.
  • Consultanți – În sectorului de consultanței au existat peste 41.000 de locuri de muncă puse la bătaie luna trecută. În timp ce salariile medii din sector variază considerabil, de la zeci de mii la sute de mii de lire sterline, salariul mediu pentru joburile postate a fost de 35.813 £.
  • Consultanți în recrutare – Acestea sunt unele dintre cele mai importante locuri de muncă pentru întreaga economie modernă, deoarece tocmai lipsa specialiștilor din acest domeniu influențează deficitul de joburi în UK. Luna trecută, peste 41.000 de joburi de consultanți în recrutare au fost publicate, cu salarii ajungând la o medie de 35,810 £, la care se mai adaugă și comisioane consistente.
  • Profesori – Potrivit unei estimări aproximative, au existat 40.692 posturi didactice scoase la concurs luna trecută, cu un salariu mediu anual de 29.571 lire sterline. Guvernul britanic cheltuie 700 milioane lire sterline pe an pentru recrutarea și formarea noilor profesori.
  • Administratori – Cu aproape 35.400 de joburi publicate în aprilie 2016, administratorii rămân foarte căutați. Salariile medii anuale sunt estimate la 29,724 £.
  • Bucătar – Pe lângă faptul că este un loc de muncă recunoscut pentru orele suplimentare, salariile medii ale bucătarilor sunt mai mici decât în multe alte sectoare, situându-se în jurul valorii de 22.394 £ pe an.
  • Designeri – în special designerii digitali, sunt cei mai căutați, cu peste 21.000 de posturi vacante anunțate în aprilie. Salariile medii sunt de 39,424 £, dar poate fi mult mai mari pentru personalul de conducere.
  • Șefi de vânzări – Au fost publicate 18.682 posturi în vânzări luna trecută, cu salarii medii de aproape 28.000 £ pe an.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: