13.6 C
London
Tuesday, November 9, 2021
13.6 C
London
Tuesday, November 9, 2021

Ofcom va investiga Channel 4 pentru documentarul The Romanians are Coming

Ofcom, instituția britanica ce se ocupa de licențele tv și plângerile împotriva televiziunilor investigheaza Channel 4 dupa ce a primit 120 de plângeri cu privire la modul în care seria „The Romanians are Coming” a caracterizat comunitatea românilor din Marea Britanie.

Documentarul difuzat de Channel 4, intitulat „The Romanians are coming”, a stârnit revolta tuturor si a fost aspru criticat în România, înca de la difuzarea primului episod. Cu toate acestea, s-a bucurat de un succes enorm.

- Advertisement -

Un purtator de cuvânt al Ofcom a indicat ca plângerile se refera la prezentarea unui „material potențial ofensator” care „nu se justifica în context”.

Această serie-documentar, ce conține trei episoade de câte 60 de minute, realizată de Keo Films, a fost difuzată de Channel 4 în luna februarie și prezintă felul în care imigranții din România trăiesc și muncesc în Marea Britanie.

O dată cu „The Romanians are Coming”, Ofcom va investiga o altă producție difuzată de Channel 4, „Immigration Street”, pentru care s-au primit 13 plângeri pentru „portretizarea rezidenților de pe o stradă într-o manieră înșelătoare”.

După difuzarea primului episod al acestui documentar, românii stabiliţi la Londra au adresat o scrisoare deschisă realizatorului caestui documentar şi au protestat în faţa postului de televiziune.

[pull_quote_center]Stimată Doamnă Buchanan,

Este foarte greu de înțeles ce punct de pornire au producătorii acestui program și care este calea pe care doresc să ducă spectatorii.

Presupunem și sperăm ca episoadele următoare vor prezenta diferite categorii de români care locuiesc în Marea Britanie, inclusiv cei de mare succes și cei care aduc o contribuție importantă societății din această țară. În orice caz, introducerea nu indică faptul că veți oferi nimic altceva spectatorilor, decât viețile românilor foarte săraci și ale celor care trăiesc la chiar marginea legii.

Pentru unul dintre personajele dumneavoastră, ‘Alex’ – un român care a pierdut totul după ce a comis evaziune fiscală in Canada și apoi a fugit de lege și a ajuns in Marea Britanie – avem și noi exemplul nostru de român care a ajuns pe aceste meleaguri, trecând prin Canada: antreprenorul de succes Sir George Iacobescu, care a venit la Londra ca un executiv de încredere al fraților Reichmann și a construit Canary Wharf!

Vă scriem cu speranța că veți înțelege că programul dumneavoastră a generat ofensă și durere românilor din această țară și probabil a alarmat pe telespectatorii englezi.

Faptul că următoarele episoade ar putea echilibra cumva situația nu este o scuză pentru natura și stilul extrem de ciudate ale primului episod, pentru lipsa de omenie și pentru panorama piezișă pe care o prezintă, într-un program care, presupunem, intenționează să ofere o imagine realistă a comunităților de români care locuiesc în această țară.

Cu stimă,

Iolanda Costide,  AADipl RIBA FACC, copreședinte ad interim PNL Marea Britanie
Mihai Ilies, vice-președinte ad interim PNL Londra[/pull_quote_center] au scris românii în scrisoarea de protest.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: