3.8 C
London
Thursday, March 31, 2022
3.8 C
London
Thursday, March 31, 2022

Obţinerea unei locuinţe sociale

[quote_box_center]Locuinţele sociale sunt locuinţele închiriate la preţ redus persoanelor care au nevoie de adăpost[/quote_box_center]

În mod normal, consiliile și organizațiile non-profit (cum ar fi asociațiile de locuințe) pot oferi locuințe sociale. Instituţia britanică cu competenţe în domeniu este Departamentul pentru Comunităţi şi Guvern Local.

- Advertisement -

Proprietarii sociali autorizaţi (RSL) sunt cunoscuţi şi sub numele de asociaţii pentru locuinţe.
Persoanele găzduite de RSL sunt cele care au nevoie de adăpost, însă criteriile de eligibilitate diferă. Toate asociaţiile pentru locuinţe trebuie să aibă norme scrise privind tipul de servicii de cazare pe care-l oferă. Cea mai mare parte a chiriaşilor asociaţiilor pentru locuinţe provin de pe listele de aşteptare ale autorităţilor locale, deci, de regulă, cel mai bine este să contactaţi departamentul pentru locuinţe al consiliului local, în prima fază.

Pentru a verifica dacă îndepliniţi condiţiile pentru obţinerea unei locuinţe sociale, accesaţi site-ul web al Guvernului: www.gov.uk/council-housing/apply-for-a-council-home

DirectGov: Asociaţiile pentru locuinţe.
Informaţii privind asociaţiile pentru locuinţe şi cum să deveniţi chiriaş sau să primiţi ajutor pentru deţinerea unei locuinţe.

Pentru informaţii privind o asociaţie pentru locuinţe în apropierea dumneavoastră, puteţi contacta Federaţia Naţională pentru Locuinţe; aceasta are liste cu asociaţiile pentru locuinţe din fiecare zonă.

Federaţia Naţională pentru Locuinţe: 020 7067 1010*

Autoritatea de Servicii pentru Chiriaşi (TSA).
Autoritatea de Servicii pentru Chiriaşi (TSA) vă poate ajuta să găsiţi o asociaţie pentru locuinţe.

„Adăpost”.
Adăpost” deţine informaţii privind locuinţele sociale, ce înseamnă acestea şi cine este eligibil pentru locuinţele sociale.  Totodată, această asociaţie furnizează informaţii prin linia sa de asistenţă, pentru persoanele care au probleme în găsirea unei locuinţe.

Linia de asistenţă „Adăpost”: 0808 800 4444*

De luni până duminică între orele 8.00-20.00

Programul pentru locuinţe YMCA Anglia.
Programele YMCA Anglia sunt gestionate de organizaţiile YMCA locale şi asigură locuinţe sigure şi ieftine persoanelor tinere.

Probleme cu asociaţiile pentru locuinţe

Dacă întâmpinaţi probleme cu asociaţia pentru locuinţe şi doriţi să formulaţi o plângere, puteţi contacta Avocatul Poporului pe probleme de locuinţe.  Această organizaţie independentă pentru locuinţe se ocupă de problemele referitoare la asociaţiile pentru locuinţe, proprietari şi alte probleme referitoare la locuinţe.

Vizitaţi site-ul web al Avocatul Poporului pe probleme de locuinţe.

Avocatul Poporului pe probleme de locuinţe: 0300 111 3000*

(*La liniile de asistenţă vi se va răspunde în engleză. Întrebaţi dacă este disponibil un interpret.)
- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și:

1 COMENTARIU