4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

„Oare sunt ei nebuni sau suntem noi prea relaxați?”

Deși locuiește în Marea Britanie din 2015, Andrada vizitează periodic țara natală și e conectată la evenimentele sociale de la noi. Urmărind cu atenție situația din România, ea a făcut o paralelă cu ce se întâmplă în UK.

Concluzia trasată? Deși în România supermarketurile au fost luate cu asalt în ultimele zile, situația ar avea o amploare și mai mare în Regatul Unit, unde s-a trecut deja la raționalizarea unor produse.

- Advertisement -

Aici e mult mai rău decât în România! Oare sunt ei nebuni sau suntem noi prea relaxați și o să regretăm că nu ne-am pregătit?”, se întreabă ea, reflectând asupra situației rudelor și prietenilor rămași în țară.

Când vine vorba de distanțarea socială și fizică impusă în toată Europa de autorități, românca spune că nu face excepție. Iar o înlănțuire de fraze simple, scrise din fața smartphone-ului său, conturează perfect dimensiunea crizei fără precedent cu care ne confruntăm: „O să-ți trimit niște poze dacă mai ajung prin magazin. Momentan, am zis să evit să mai ies, dar poate mă duc în câteva zile…”.

„Sunt oameni care încă ies inconștient la cumpărături la orele de vârf, însoțiți de copii, fără să realizeze riscurile care îi pândesc”, adaugă ea.

Trendul” care ne vizează pe toți: „Am primit mail să lucrăm de acasă” În ceea ce privește mersul la muncă, nici Marea Britanie nu face notă discordantă de celelalte țări afectate de coronavirus.

Românca a fost înștiințată de angajator că trebuie să lucreze de la domiciliu în următoarele săptămâni. „Am primit mail că trebuie să lucrăm de acasă”, spune Andrada, care s-a angajat în UK imediat după ce a terminat facultatea.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: