18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

Oamenii reproșează guvernului britanic că au fost lăsați de izbeliște dupa cele două furtuni

Inundațiile din Anglia și Țara Galilor sunt urmate de un val uriaș de critici la adresa guvernului. Situația e încă dificilă, după ce două furtuni au traversat Marea Britanie, una după alta.

Oamenii se plâng că au fost lăsați de izbeliște, că nu primesc ajutor și autoritățile nu vin la fața locului, ca să constate dezastrul.

- Advertisement -

Anglia și Țara Galilor își revin cu greu după trecerea furtunii Dennis care a lăsat în urmă ținuturi întregi acoperite de ape.

Deși ce e mai rău a trecut, evacuările continuă; echipele de intervenție încearcă să-i pună la adăpost pe localnicii aflați încă în pericol.

Evacuați sau nu, cei care au avut de suferit acuză guvernanții că nu au investit suficient în măsurile de protecție împotriva inundațiilor. Și că nu ajută acum oamenii din comunitățile mai sărace care nu au avut bani să-și asigure locuințele.

Oamenii sunt supărați că autoritățile îi tot amână, atunci când sunt întrebate când vin ajutoarele.

Cea mai mare nemulțumire a victimelor inundațiilor rămâne însă că premierul Boris Johnson nu a mers în niciuna dintre zonele afectate. Supărați, oamenii încă îl așteaptă…

Alte voci critice reproșează guvernului că nici măcar nu a organizat o reuniune a comitetului de criză, deși furtună a ucis 5 oameni și a făcut uriașe pagube materiale.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: