15.6 C
London
Tuesday, June 22, 2021
15.6 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Oamenii de știință susţin că sunt aproape să găsească antidotul pentru coronavirus

O echipă de cercetători a anunţat că un vaccin anti-coronavirus este aproape de a fi gata pentru testele finale, a informat dailymail.co.uk.

Cercetătorii au declarat pentru Daily Express că au testat cu succes vaccinul la șoareci și speră că încercările pe oameni ar putea începe până în iunie, conform sursei citate. Un doctor de la prestigiosul Imperial College din Londra a oferit veştile bune: vaccinul a funcţionat cu succes pe animale.

Am obținut rezultate la o lună după ce am injectat șoarecii și vaccinul funcționează, într-adevăr, foarte bine”, a spus el.

- Advertisement -

Dacă vom obține finanțarea pentru studiile clinice umane, vom pune aplicare pentru studiile pe oameni până în iunie”, a mai spus doctorul. Echipa de cercetători lucrează acum cu oamenii de știință din Paris pentru a determina eficacitatea vaccinului anti-coronavirus la maimuțe.

Dacă studiile efectuate pe oameni vor avea succes, echipa speră ca vaccinul să fie disponibil pentru pacienți într-un an”, a concluzionat doctorul, preluat de Daily Mail.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: