13.2 C
London
Wednesday, November 10, 2021
13.2 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Oamenii de afaceri de la Londra se tem de un deficit de forta de munca, dupa Brexit

Premierul britanic, Theresa May, a declarat luni ca intentioneaza sa incheie “un acord rapid” cu Uniunea Europeana pentru reglementarea statutului imigrantilor comunitari aflati in Marea Britanie si al britanicilor din tarile blocului comunitar, transmite agentia EFE.

Sefa executivului britanic a mentionat aceasta prioritate in discursul sustinut la Confederatia Industriei Britanice (CBI), ce reprezinta aproximativ 190.000 de oameni de afaceri.

Doresc un acord rapid pentru cetatenii europeni aflati in Marea Britanie si pentru britanicii din strainatate”, a spus Theresa May, care a raspuns astfel preocuparilor oamenilor de afaceri ce se tem ca iesirea din UE va ingreuna gasirea fortei de munca.

- Advertisement -

Sefa Executivului i-a asigurat ca va negocia cu UE un acord care sa fie benefic atat pentru Marea Britanie cat si pentru blocul comunitar si a insistat ca Brexitul ofera Marii Britanii oportunitatea de a deveni “liderul mondial al comertului liber”.

 

Totusi, ea a semnalat ca votul favorabil iesirii din UE la referendumul din 23 iunie a fost si un avertisment ce arata ca globalizarea si capitalismul nu functioneaza pentru toata lumea”, motiv pentru care a cerut mediului de afaceri sa se adapteze si sa se reformeze” pentru a asigura o repartizare echitabila a prosperitatii.

“Avem nevoie de o noua abordare, care sa permita tuturor sa beneficieze de pe urma cresterii economice”, a indicat Theresa May.

Ulterior acestei interventii, un purtator de cuvant al guvernului de la Londra, citat de agentia Reuters, a declarat ca Marea Britanie examineaza o serie de optiuni inaintea initierii negocierilor cu Uniunea Europeana privind conditiile iesirii din blocul comunitar, el raspunzand astfel unei intrebari legate de posibilitatea incheierii unui acord tranzitoriu cu UE.

La intalnirea de luni, reprezentantii mediului de afaceri britanic i-au mai transmis premierului Theresa May preocuparea lor fata de incertitudinea ce ar putea marca cei doi ani cat ar urma sa dureze din punct de vedere formal negocierile privind conditiile separarii de UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: