22.3 C
London
Saturday, July 24, 2021
22.3 C
London
Saturday, July 24, 2021

O tânără din Marea Britanie s-a sinucis din cauza izolării impuse

Emily Owen, o tânără în vârstă de 19 ani din Marea Britanie, a murit pe un pat de spital duminică, 22 martie. Pe 18 martie, ea a încercat să-și ia viața, dar a fost găsită și transportată de urgență la spital. Peste câteva zile, Emily a murit.

Familia ei spune că izolarea din pricina pandemiei de coronavirus a împins-o spre acest gest.

- Advertisement -

Conform apropiaților, Emily Owen n-a putut să se obișnuiască cu ideea că, fie și pentru o scurtă perioadă, trebuia să stea închisă și că planurile ei au fost date peste cap, a notat The Sun.

Familia ei a cerut autorităților să aibă grijă în egală măsură de cei infectați cu virusului COVID-19, dar și de cei care ar putea fi afectați din punct de vedere mental în această perioadă.

Emily, din Kings Lynn, Norfolk, și-a averizat familia, cu câteva zile înainte de tragedie, că „mai mulți oameni se vor sinucide în această perioadă decât cei care vor muri din pricina acestui virus”.

Frica de necunoscut a împinss-o spre acest gest Familia ei spune că trebuie foarte multă grijă și asupra efectelor izolării asupra problemelor mentale ale oamenilor și că pe Emily frica de necunoscut a împins-o spre acest gest.

Annabel Owen (21 de ani), sora lui Emily, a declarat că aceasta se temea de viruss, dar mai mult o preocupa impactul mental al izolării și frica de necunoscut.

Emily, care a fost descrisă de rude drept o „fată drăguță, dar și un pic zăpăcită”, semnase încă de la 12 ani un act care consfințea că e de acord ca, în cazul unui deces prematur, organele să-i fie prelevate.

Astfel, trei tineri vor beneficia pe viață de gestul lui Emily, ale cărei organe au fost prelevate și vor fi donate.

Pentru mulți, Emily era o fată haioasă, energică și fericită, dar puțini știu cu ce se lupta de câțiva ani. În urmă cu patru ani, ea a fost diagnosticată cu o formă de autism și, de atunci, a dus o luptă zilnică pentru a se încadra în normele societății. Ea n-a vrut ca cineva să știe, dar acum, că nu mai este, vrem ssă-i aavertizăm pe toți că autismul are multe forme”, au mai spus rudele apropiate.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: