9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

O scoala din Romania a ajuns subiect de scandal in Marea Britanie

O scoala din Romania a ajuns subiect de scandal in presa britanica dupa ce pe internet a aparut un videoclip in care elevi cu varsta sub 10 ani, jucau intr-o sceneta teribila in care pretindeau a se jertfi pentru credinta si acceptau sa fie “decapitati” de catre un calau mascat.

Scenele au fost filmate la scoala primara “Sfintii Martiri Brancoveni”, din Constanta. Aceasta scoala este o institutie de invatamant privata , cu specific crestin-ortodox. Piesa de teatru cu decapitarea Voievodului Constantin Brancoveanu, un rege al Țării Românești și cinci fiii lui (1714), a devenit o traditie pentru aceasta scoala, insa multi sunt de parere ca piesa de teatru este de-a dreptul socanta.

Bineinteles ca presa britanica nu a ratat acest subiect! Ei au criticat scenele dramatice la care copiii iau parte, spunand ca acestea pot afecta dezvoltare psiho-sociala a celor mici, inducandu-le atitudini violente.

- Advertisement -

Asociația Elevilor din Constanta a criticat public aceasta sceneta teribila spunând că drama a fost nepotrivita pentru copii.

[pull_quote_center]Un fapt foarte îngrijorător despre tota această sceneta este că oamenii care au jucat Constantin Branconveanu și fiii săi erau copii mici, unii elevii fiind mai mici de 10 ani. Acestia au fost expusi și supusi unor scene simulate de violență, care pot afecta grav dezvoltare lor psiho-socială și poate induce atitudini violente[/pull_quote_center]

Imediat ce a aparut pe internet, piesa de teatru a atras foarte multe critici, fiind asociata chiar cu executiile publice facute de catre ISIS. Intr-adevar, daca privesti videoclipul, chiar ramai putin marcat…

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: