10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021
10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021

O sătmăreancă a reunit mamele românce din Londra într-un grup de sprijin

Lavinia Fechete are 29 de ani şi este originară din oraşul Ardud, judeţul Satu Mare. Locuieşte de 8 ani în Londra unde a lucrat, până nu demult, ca manager al unei cafenele.

A devenit mămică în urmă cu zece luni când, odată cu intrarea în concediul de maternitate şi-a încetat provizoriu activitatea profesională, urmând să se dedice exclusiv îngrijirii micuţei Maya. Scenariul este unul familiar majorităţii tinerelor mame prinse într-o rutină zilnică, în care cele 24 de ore nu sunt niciodată suficiente, doar că, pentru Lavinia, maternitatea nu avea să se rezume doar la atât.

- Advertisement -

[pull_quote_center]A găsit, într-o zi, în presă, cazul unei familii nevoiaşe din România şi a început să adune donaţii de la prietenele ei. A aflat astfel că mai sunt şi alte mame românce care, la fel ca ea, sunt dispuse să ajute. Le-a reunit pe reţeaua de socializare Facebook într-un grup pe care l-a numit simplu „Donaţii în Londra” şi care a ajuns să numere acum aproape 400 de persoane.[/pull_quote_center]

În acest grup se fac publice cazurile persoanelor aflate in nevoie. Orice donaţie este binevenită! Puţinul nostru poate însemna mult pentru alţii…” spune Lavinia.

Cu un nucleu de aproximativ 30 de mame românce londoneze care contribuie constant cu donaţii, grupul a reuşit să ajute până acum în 8 astfel de cazuri, la un interval de aproximativ 3 săptămâni.

Donaţiile constau în hăinuţe şi jucării pentru copii, scutece, produse de igienă, rechizite, alimente, dar şi diferite sume de bani pentru plata întreţinerii, operaţii şi consultaţii medicale. Pachetele, care în unele cazuri ajung să depăşească 200 de kilograme, sunt trimise apoi de către Lavinia spre destinaţia din România: Sibiu, Braşov, Suceava, Arad, Piatra Neamţ…

Cât despre destinatari, sunt familiile nevoiaşe care intră în acest grup ca să ceară ajutorul celor ce pot să îi ajute, chiar şi cu puţin, sau cazurile despre care „ mămicile londoneze” află pe internet şi de la televizor.

Este astfel şi cazul unei mame care îşi creşte singură copiii cu un venit lunar de 42 de lei: „ De la primărie mi s-a spus că dacă nu îi pot creşte să îi dau spre adopţie, iar asta nu o fac pentru nimic în lume!” le scrie ea mămicilor londoneze.

Printre cererile adresate grupului se află şi unele mai puţin obişnuite: o drujbă electrică pentru un tată care câştigă pâinea zilnică a familiei la tăiat de lemne, o instalaţie de pom de Crăciun pe baterii pentru o familie care nu reuşeşte să plătească factura la electricitate şi are de gând să-şi ilumineze astfel locuinţa…

Mesajele de mulţumire care apar apoi sunt întotdeauna emoţionante:

[pull_quote_center]Nu ştiu cum să mulţumim tuturor persoanelor care ne-au ajutat. Mulţumesc este puţin spus, dar îl spunem din toata inima noastră de părinţi![/pull_quote_center]

Vreau să vă mulţumesc din suflet că sunteţi alături de copilaşul nostru. Să vă dea bunul Dumnezeu multa sănătate la toate mămicile şi la copilaşi!

Mulţumim din inimă tuturor celor care ne-au ajutat. Vă mulţumim că ne-aţi adus un zâmbet şi pe feţele noastre!”

Şi astfel, zi după zi, ”mămicile londoneze” aduc câte un surâs pe chipurile unor copilaşi din România. Poate fi vorba de bicicleta cu care se plimbau micuţii lor printr-un parc din Wembley şi care a ajuns în Zăhăreşti, la Suceava, sau acele hăinuţe rămase mici pe care le scot acum din dulap şi le împătură cu atâta drag ca să le trimită de Crăciun celor 4 frăţiori rămaşi orfani de tată şi altor 6 rămaşi fără de mamă.

Iar la acea oră târzie din noapte când toate mamele merg la culcare după o zi în care au făcut ce au putut mai bine pentru copiii lor, Lavinia Fechete şi „mămicile londoneze” ştiu de asemenea că au făcut ce au putut mai bine şi pentru copiii lor, dar şi pentru copiii altor mame.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: