3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

O româncă va fi pilot în Formula 4 din Marea Britanie

Alexandra Marinescu, în vârstă de doar 15 ani, va deveni prima româncă din Formula 4 din Marea Britanică. Ea va lua startul încă din prima etapă, pe circuitul Brands Hatch.

Alexandra va fi una dintre puținele românce care fac pasul spre motorsport. Lumea curselor de mașini, una destul de închisă pentru sexul feminin, are, în ultimul timp, tot mai multe femei pilot. Românca va avea, la echipa Falcon Motorsport, un coleg britanic, Darius Karbaley, în vârstă de 17 ani.

[pull_quote_center]Din păcate, nu am testat prea mult înaintea primei etape, aşa că voi aborda totul pas cu pas şi voi încerca să mă acomodez cât mai repede cu monopostul. Sunt sigură că cei din echipa Falcon Motorsport mă vor susţine şi mă vor ajuta să progresez pe parcursul acestui week-end[/pull_quote_center] , a spus Alexandra Marinescu.

- Advertisement -

În MSA Formula, noua competiție de Formula 4 care se desfășoară după regulile impuse de FIA, sunt programate câte trei curse în fiecare week-end din calendar, iar la startul primei etape vor fi 20 de piloți. Sezonul 2015 include în total 10 etape.

[pull_quote_center]Sunt încântat că am reuşit să semnăm un contract cu Alexandra şi că va concura pentru Falcon Motorsport. Totul s-a întâmplat foarte târziu, dar ea are un mare potenţial şi scopul nostru este să o ajutăm să se dezvolte. La Brands Hatch va fi o provocare să ţină pasul cu ceilalţi piloţi care au participat la toate sesiunile de teste din presezon, dar am încredere că va învăţa foarte repede şi că îi va surprinde pe mulţi cu evoluţia sa[/pull_quote_center] , a spus Nick Streatfield, directorul echipei Falcon Motorsport.

Formula 4 este o competiţie rezervată juniorilor. Campionatul nu are loc la nivel internaţional, dar fiecare ţară poate organiza un campionat propriu, respectând însă regulamentul federaţiei internaţionale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: