10.9 C
London
Friday, November 19, 2021
10.9 C
London
Friday, November 19, 2021

O româncă din Marea Britanie trăieşte de câteva zile în teroare

Persoane rămase necunoscute i-au înfipt în faţa casei crucea fetiţei sale, care s-a stins în urmă cu aproape cinci ani. Atacatorii i-au spart şi geamul casei cu o cărămidă. Cazul a ajuns în atenţia presei britanice şi este anchetat de poliţie.

Coşmarul româncei Florica Tiru, care locuieşte de 11 ani într-un oraş din sud-estul Marii Britanii, a început săptămâna trecută. Persoane încă necunoscute au vandalizat mormântul fiicei sale care s-a stins când avea 10 ani.

- Advertisement -

Au smuls crucea şi au înfipt-o apoi cu vârful în pământ în faţa casei în care locuieşte femeia. Pe o fereastră au scris cu vopsea RIP, acronimul de la „Odihnească-se în pace”.

Florica Tiru, româncă stabilită în Marea Britanie: Într-un fel, ştiu cine este, dar nu pot să spun, până nu află poliţia prima dată.

Reporter: Este problemă legată de faptul că sunteţi din România sau este ceva legat de casă?

Florica Tiru: Nu cred… Într-un fel, am fost jignită că sunt străină şi chestii de genul acesta. Dar nu pot să spun dacă acesta este motivul sau este alt motiv.

La câteva zile de la primul incident, o persoană rămasă necunoscută a aruncat cu o cărămidă în fereastra casei româncei. Femeia în vârstă de 45 de ani nu a fost rănită, dar spune că se teme pentru viaţa ei.

Florica Tiru, româncă stabilită în Marea Britanie: Simt că aştept să se întâmple ceva. Sunt foarte speriată. Nu am ieşit din casă de când s-a întâmplat acest lucru.

Samantha Williams, jurnalistă KentOnline: Unul dintre vecinii ei a postat pe Facebook ce s-a întâmplat şi eu am intrat în contact cu ea şi am mers acolo. Nu, nu cred că este un atac rasial, cred că este parte a unei dispute între vecini care are loc pe strada ei. Au existat unele probleme cu unii vecini.

Românca a făcut plângere la poliţie, dar anchetatorii încă nu au prins atacatorii.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: