7.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021
7.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021

O româncă din Marea Britanie s-a oferit să testeze un vaccin anti-COVID (video)

Încă un vaccin anti-COVID a intrat în linie dreaptă. Medicamentul produs de Novavax este în faza de testare. Iar printre subiecții care vor participa la teste se află și o româncă stabilită în Marea Britanie.

De profesie avocat, românca din UK spune că s-a înscris în programul pentru vaccinul anti-COVID ca un gest de revoltă în fața unui dușman nevăzut și imprevizibil:

- Advertisement -

E o reacție perfect normală, zic eu, a omului care vrea să ajute atunci când este o situație dificilă pentru toată lumea”.

Silvia Câmpeanu a fost aleasă ca voluntar pentru unul dintre vaccinurile anti-COVID dezvoltate de britanici. Alături de câteva zeci de mii de subiecți, ar putea să aducă aproape de aprobarea finală cel mai așteptat medicament din ultima sută de ani. 

Cum a fost selectată Silvia Câmpeanu pentru testarea vaccinului anti-COVID Echipa care dezvoltă vaccinul alege doar voluntari echilibrați psihic, care nu au antecedente penale sau comportament deviant.

Celor selectați li se fac analize și sunt excluși cei cu probleme medicale.

Apoi, voluntarii semnează acordul că acceptă administrarea injecției, cu clauze stricte de confidențialitate, sunt vaccinați, după care urmează monitorizarea continuă. Niciunul dintre subiecți nu va afla dacă a nimerit în grupul placebo sau în grupul de experiment.

Ea a povestit la Digi24 ce a determinat-o să participe la studiu.

Decizia a fost luată de foarte mult timp, de când se discuta de crearea unui vaccin. Am aplicat prin programul oferit de NHS și decizia mi-a fost întărită de poate cel mai nefericit eveniment din viața mea, de dispariția tatălui meu, care s-a prăpădit după o luptă foarte lungă cu COVID, o lună de luptă. Emailul de confirmare a participării la studiu a venit în ziua înmormântării lui. Am considerat că e un semn că trebuie să fac asta, că e datoria mea ca om să particip”, a spus Silvia Câmpeanu, avocat în Marea Britanie.

Nu are de ce să-mi fie teamă. Voi primi două doze de vaccin sau placebo, nimeni nu știe exact ce primește în acest studiu. Prima doză va fi în câteva zile, următoarea în 21 de zile. Apoi urmează întâlniri și analize perioadice pe un an întreg. Cred că vaccinul e singura soluție pentru deblocarea economică, e unica șansă să ieșim din această nenorocire, din acest impas. Nu ne permitem ani de zile până când virusul va dispărea de la sine”, a completat ea.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: