15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

O româncă a cerut deportarea după ce a fost judecată pentru spargere de locuințe

O româncă judecată pentru spargere de locuințe a cerut instanței de judecată să fie deportată, după ce a mai fost trimisă o dată în România, după ce fusese condamnată pentru jaf.

Potrivit echo-news.co.uk, pe 27 iulie 2016, Rodica Cartofeanu, de 48 de ani, i-a cerut unui bătrân de 84 de ani un pahar cu apă, după care, profitând de neatenția acestuia, a intrat în casă și i-a furat portofelul din jachetă.

Pensionarul și-a dat seama că a fost victima unui furt și a alertat vecinii. Doi dintre ei au reușit să pună mâna pe hoață care însă a scăpat și, panicată, a sărit de la nouă metri înălțime. Poliția a arestat-o mai târziu, la spital, unde ajunsese cu leziuni la un picior.

- Advertisement -

Românca a pledat vinovată pentru furt, la Curtea din Basildon și a strigat din boxa acuzaților: „Vreau să fiu deportată!”, arată publicația citată.

Potrivit instanței de judecată, Cartofeanu a venit în Marea Britanie în 2007 și a fost trimisă în România în 2013, după ce executase 18 luni de închisoare pentru jaf.

Conform apărării, femeia mai are zece condamnări pentru 16 infracțiuni și ar avea probleme de sănătate mintală.

Avocatul său a declarat că hoața a fost internată într-un spital de psihiatrie, în România.

Judecătorul a dispus însă încarcerarea ei pentru 10 luni, însă având în vedere că a stat deja patru luni în arest preventiv, a cerut deportarea sa în câteva săptămâni.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: