4.8 C
London
Tuesday, December 21, 2021
4.8 C
London
Tuesday, December 21, 2021

O plimbare pe străzile din Bury Park, plina de rezidenţi imigranţi musulmani (video)

Un filmuleţ realizat de reprezentanţi ai Britain First, în timp ce mai mulţi dintre membrii organizaţiei “penetrează”, printr-un marş creştin, Bury Park din Luton, zonă ai cărei rezidenţi majoritari sunt imigranţi musulmani provenind din Orientul Mijlociu sau nordul Africii, a fost vizionat de milioane de persoane pe siteurile de socializare, stârnind mii de comentarii pro şi contra.

Este un oraş britanic. Suntem mândri că suntem britanici”, spune la debutul filmării Jayda Fransen, unul din liderii Britain First, formaţiune politică înfiinţată în 2011 şi care a reuşit deja să se bucure de o oarecare notorietate graţie poziţiei sale radicale anti-imigraţie şi contra “islamizării Regatului Britanic

Demersul lor a stârnit mânia musulmanilor care i-au întâmpinat cu înjurături şi le-au răspuns agresivo-sarcastic că sunt pe cale “să devină majoritari şi să preia controlul în Regatul Unit“. Dialogul dintre Jayda Fransen şi un musulman, aflat în pragul unui magazin, e ridicol şi infantil, dar trădează gândirea radicală a celor doi interlocutori adulţi:

  • Creştina Jayda Fransen: E o ţară creştină!
  • Musulmanul, răguşit:  Ba nu e creştină!
  • Creştina Jayda Fransen: E o ţară creştină, e o ţară creştină…
  • Musulmanul răguşit: Eşti geloasă, eşti geloasă că preluăm controlul, că devenim majoritari? (…)
  • Creştina Jayda Fransen:  Vezi crucea asta? Ea va învinge!
- Advertisement -

Este un oraş britanic. Mă duc unde am eu chef”, a urlat apoi “creştina” la un alt musulman venit s-o ia la întrebări. Musulmanii au continuat să-i înjure pe purtătorii de cruci şi chiar l-au agresat uşor pe manifestantul cu ziare anti-islam. La rândul său, Jayda Fransen are apoi un schimb dur de replici cu o musulmană purtătoare de haine tradiţionale. Militanţii creştini le strigă musulmanilor să renunţe la religia lor propovăduitoare de moarte şi violenţă şi să se convertească la creştinism. Spiritele se încing şi, sub protecţia poliţiei, membrii Britain First se retrag apoi din zonă. “Ne-am plimbat pe strada principala. Gestul nostru s-a izbit de un munte de ostilitate”, conchide Paul Golding, liderul BF.

Întrebaţi de ce au ales zona Bury Park din Luton, pentru acţiunea lor recentă, membrii BF spun că “este un loc faimos pentru că aici şi-au făcut sălaş extremişti, fanatici ISIS, predicatori ai urii şi terorişti. Este probabil cel mai rea locaţie din acest punct de vedere de pe întreg teritoriul Marii Britanii”. Naţionaliştii britanici din BF susţin că nu sunt rasişti şi invită toţi etnicii care trăiesc pe teritoriul Marii Britanii să li se alăture în demersul lor menit să oprescă islamizarea ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: