18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

O nouă tulpină a virusului Covid-19 a fost descoperită în Marea Britanie

Oamenii de știință din Marea Britanie au indentificat o nouă tulpină a coronavirusului la peste 1.000 de persoane, în ultimele zile.

Organizația Mondială a Sănătății a fost notificată și oamenii de știință din Marea Britanie fac studii detaliate

- Advertisement -

Cu toate acestea, deși autoritățile statului au afirmat că sunt conștiente de noua tulpină apărută, nu consideră că există alte manifestări diferite, în comparație cu cea deja bine cunoscută.

În Marea Britanie s-au pozitivat deja peste 1.000 de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus apărută recent.

Specialiștii susțin că sunt conștienți de apariția acesteia, însă nu există date cum că aceasta ar avea efecte mai grave asupra oamenilor, sau că ar fi mai contagioasă decât cea deja cunoscută.

Laboratoarele de testare din Marea Britanie au preluat această nouă variantă în ultimele câteva săptămâni

Prof. Alan McNally, expert la Universitatea din Birmingham a făcut un apel la o perspectivă calmă şi raţională asupra apariţiei noii tulpini a SARS-CoV-2.

 “Să nu fim isterici. Nu înseamnă că este mai transmisibil, mai infecțios sau periculos. Eforturi uriașe sunt în curs de a caracteriza varianta și a înțelege apariția acesteia.

Este important să păstrăm o perspectivă calmă și rațională asupra tulpinii, deoarece aceasta este o evoluție normală a virusului și ne așteptăm ca noi variante să vină și să plece și să apară în timp”, a precizat McNally pentru BBC.

Dr. Jeremy Farrar, directorul Wellcome ( organizație de caritate, axată pe cercetarea biomedicală, cu sediul în Londra), a declarat că “supravegherea și cercetarea trebuie să continue și trebuie să luăm măsurile necesare pentru a rămâne înaintea virusului.”

Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu o răspândire mai rapidă în sudul Angliei. Inițial, analiza sugerează că această variantă crește mai rapid decât variantele existente. Trebuie să subliniez că nu există în acest moment nimic care să sugereze că varianta prezintă un risc mai crescut de a provoca o boală gravă, iar ultimul sfat clinic este că este puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin”, a spus Matt Hancock, ministurl britanic al Sănătății, într-o declarație în Parlament.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: