4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021

O nouă polemică în Marea Britanie din cauza ouălor de Paște (video)

O controversă s-a iscat în Marea Britanie din cauza ouălor de ciocolată de Paște, după ce cunoscutul producător de dulciuri Cadbury a eliminat orice referire la sărbătoarea religioasă din numele tradiționalei sale “vânători” de ouă, provocând mânia bisericii și a premierului Theresa May.

E complet ridicol”, a declarat prim-ministrul Theresa May, marţi, pentru postul de televiziune ITV, comentând decizia luată de celebrul producător de ciocolată Cadbury de a elimina orice referire la sărbătoarea de Paşte din ”vânătoarea” de ouă pe care o organizează în fiecare an în colaborare cu organizaţia de caritate National Trust.

Reamintind telespectatorilor că este fiică de preot, Theresa May a spus: ”Paştele este foarte important pentru mine, este o sărbătoare foarte importantă pentru credinţa creştină, pentru milioane de persoane în lume. Ceea ce face National Trust este complet ridicol”.

- Advertisement -

Arhiepiscopul de York, John Sentamu, al doilea lider ca importanţă în ierarhia Bisericii Anglicane, a mers până acolo încât a acuzat compania Cadbury că ”scuipă pe mormântul” fondatorului ei, quakerul John Cadbury.

”Membrii familiei Cadbury erau mari industriaşi şi quakeri. Dacă vizitaţi Birmingham, astăzi, (…) veţi vedea cât de mult a credinţa lor religioasă le-a influenţat activitatea industrială”, a declarat el pentru Daily Telegraph. ”Eliminarea referirii la Paşte din «vânătoarea» de ouă Cadbury echivalează cu a scuipa pe mormântul lui”, a adăugat John Sentamu conform News.ro

În acest an, ”vânătoarea” de ouă de ciocolată, la care participă în mod tradiţional sute de mii de copii în weekendul de Paşte, se va numi ”Marea vânătoare de ouă britanice de Cadbury” în loc de ”Vânătoarea de ouă de Paşte produse de Cadbury”.

Reprezentanţii Cadbury au dezvăluit pentru Daily Telegraph că producătorul de ciocolată doreşte să deschidă evenimentul ”pentru persoanele de toate confesiunile, inclusiv pentru cele nu sărbătoresc Paştele”.

National Trust consideră ”absurde” acuzaţiile potrivit cărora evenimentul pe care îl organizează ar diminua importanţa sărbătorii pascale.

Pe site-ul companiei Cadbury, evenimentul este prezentat sub sloganul ”Easter Fun” ”Distracţie de Paşte”. Peste 300 de ”vânători” de ouă vor fi organizate în acest an pe proprietăţile deţinute de National Trust.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: