9.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
9.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

O noua cursă aeriană Romania-Londra a fost introdusă

O cursă aeriană Satu Mare – Luton (Londra) a fost introdusă începând de luni, fiind singura cursă externă de pe aeroportul sătmărean. 

Aeronava Airbus a A 380 a ajuns la Satu Mare cu 140 de pasageri la bord, fiind aşteptată, conform tradiţiei, cu tunuri de apă şi de autorităţile locale, informează Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că această cursă este foarte importantă pentru locuitorii din zonă care lucrează în Marea Britanie, dar şi pentru turism. El a subliniat că după o perioadă de şase luni, dacă această cursă va fi susţinută de călători, ar putea fi introduse zboruri şi spre alte destinaţii.

- Advertisement -

La întoarcerea spre Luton, la bordul aeronavei au urcat circa 170 de pasageri. De pe Aeroportul Satu Mare se mai operează zboruri spre Bucureşti, cu o aeronavă ATR 42.

Satu Mare devine al zecelea aeroport din ţară unde compania aeriană este prezentă.

Zborurile pe ruta Satu Mare- Londra sunt programate de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi vineri.

Ruta Wizz Air de la Satu Mare devine asta prima conexiune internaţională de pe acest aeroport, având în vedere că Satu Mare este conectat în prezent pe cale aeriană doar de Bucureşti, zborurile pe această rută fiind operate de Tarom.

Compania aeriană Wizz Aie a avut anul trecut un număr de 4,5 milioane de pasageri pe rutele pe care le operează din şi spre România, iar pentru acest an estimează un număr de şase milioane de pasageri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcevocea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: