2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

O fetiţă din Marea Britanie moare dacă mănâncă îngheţată

[quote_box_center]Hollie Davies, o fetiţă de doar cinci ani din Marea Britanie, are o poveste de viaţă cutremurătoare. Micuţa este alergică la frig şi riscă să moară chiar şi dacă mănâncă o îngheţată, afecţiunea ei fiind extrem de gravă. O scădere bruscă a temperaturii îi poate fi fatală copilei.[/quote_box_center]

La prima vedere, Hollie pare o fetiţă normală şi veselă, însă, din cauza unei boli cumplite, ea nu are voie să meargă la săniuş, să se joace în zăpadă cu ceilalţi copii, să înoate sau să mănânce îngheţată.

- Advertisement -

De câte ori intră în contact cu frigul sau dacă temperatura scade brusc chiar şi cu doar un grad sau două, micuţa se umple de bubiţe care îi provoacă mâncărimi dureroase, ce pot dura zile întregi, şi dificultăţi de respiraţie.

Mai mult, în urma atacurilor severe, persoanele care suferă de această afecţiune pot leşina, pot intra în şoc anafilactic şi riscă chiar să moară.

Poate să facă şoc anafilactic

[pull_quote_left]Este sfâşietor! Nu se poate duce afară pentru a se juca alături de prietenii ei şi suferă cumplit din cauza asta. Am încercat să îi explic condiţia ei, însă nu e uşor! Aşteptăm ca vremea să se mai încălzească pentru ca problemele noastre să ia sfârşit! Când le-am spus altora despre diagnosticul ei, au râs de mine. Au crezut că glumesc sau că sunt paranoică, dar este o chestiune de viaţă şi de moarte[/pull_quote_left], a declarat mama fetiţei, Nicola (31 de ani), care susţine că a cheltuit sume uriaşe de bani pe facturile mari la căldură şi pe haine termice care să îi păstreze o temperatură constantă a corpului.

Afecţiunea ei este atât de atât de gravă, încât, dacă nu îşi ia medicamentele, poate intra imediat în şoc anafilactic. Trebuie să îi monitorizăm fiecare mişcare, chiar şi o îngheţată ar putea să îi pună viaţa în pericol. E îngrozitor pentru ea, şase luni pe an trebuie să o ţinem izolată în casă”, a mai adăugat mama sa.

 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: