22.7 C
London
Wednesday, May 18, 2022
22.7 C
London
Wednesday, May 18, 2022

O femeie din Marea Britanie primește vaccinul anti-cancer

O tânără femeie din Marea Britanie a devenit unul dintre primii pacienți bolnavi de cancer care vor primi un nou vaccin, creat pentru a stimula sistemul imunitar și distruge tumorile.

Kelly Potter, în vârstă de 35 de ani, a fost diagnosticată cu o formă avansată de cancer cervical în iulie 2015 și va fi printre primele persoane implicate într-un test desfășurat pe parcursul a doi ani, pe lângă alți 29 de voluntari. Cercetătorii au creat un vaccin care va încuraja sistemul imunitar să reacționeze împotriva părții celulei canceroase care îi permite replicarea, fără ca aceasta să moară. În același timp, pacienților li se va administra un medicament pentru chimioterapie, potrivit The Independent.

Lui Kelly Potter i s-a administrat prima oară vaccinul pe 9 februarie și mai are alte șapte vizite de făcut pentru a completa tratamentul. Medicii au avertizat-o că ar putea experimenta simptome de răceală. Vaccinul conține un fragment mic de proteină dintr-o enzimă numită hTERT, care permite celulelor canceroase să se dividă încontinuu. Experții speră că înjectând această antigenă în sânge, vor determina sistemul imunitar să producă anticorpi care să distrugă celulele canceroase, dar să le lase pe cele sănătoase neatinse.

- Advertisement -

De asemenea, James Spicer, investigator la Centrul de Cercetare Biomedicală la St Thomas, în Londra, a spus că o doză mică de medicament folosit în chimioterapie va fi dat pacienților, împreună cu vaccinul, pentru a genera un răspuns și mai amplu al sistemului imunitar, împotriva celulelor canceroase. Speră că acest tratament va înlătura efectul inhibitor al celulelor imune prezente în circulația pacienților, despre care se crede că a limitat eficiența vaccinurilor anterioare.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceplaytech

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: