15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

O familie dată dispărută după incendiul de la Grenfell Tower a fost găsită

Poliţia londoneză a confirmat luni că familia compusă din cinci membri, dată dispărută după incendiul de la Grenfell Tower, din Londra, a fost găsită şi că se află în afara oricărui pericol, potrivit Daily Mail.

Identitatea membrilor familiei nu a fost făcută publică dar se crede că ar fi membrii familiei Khudair, care au fugit din Siria.

Poliţiştii au confirmat că 79 de persoane au murit în urma incendiului devastator de la Grenfell Tower.

Un minut de reculegere a fost ţinut în Marea Britanie luni in memoria celor ucişi.

- Advertisement -

Poliţia britanică a confirmat luni că membrii unei familii dată dispărută, despre care se credea că nu a supravieţuit incendiului de la Grenfell Tower, sunt în viaţă şi în siguranţă.

Se crede că este vorba de familia Khudair, care are trei fiice adulte, şi care a emigrat în urma războiului din Siria, în Marea Britanie, pentru o viaţă mai bună. Familia locuia cam la jumătatea blocului-turn şi a fost dată dispărută de Catherine Lindsay, un profesor care îi învăţa limba engleză.

The Independent a vorbit cu una dintre fiicele familiei, Rawan, pe facebook, care a confirmat că întreaga familie este bine şi că nu a fost rănită în urma incendiului, deşi şi-a pierdut toate avuţiile.

Comandantul şef al Poliţiei Metropolitane, Stuart Cundy, care conduce investigaţie privitoare la incendiu, a anunţat vestea într-o declaraţie făcută luni dimineaţă, dar nu a dezvăluit identitatea supravieţuitorilor.

Restul persoanelor date dispărute sunt cel mai probabil moarte, iar Stuart Cundy a declarat că „realitatea dură este că s-ar putea să nu îi identificăm pe toţi cei care au murit” în interiorul rămăşiţelor clădirii londoneze.

Cundy a mai spus: „Am investigat cazuri majore de-a lungul carierei mele şi am văzut lucruri îngrozitoare. Dar nimic nu m-a pregătit pentru ceea ce am văzut când am fost în clădire. E greu să îmi descriu sentimentele şi nu aş dori să mă pun în pielea familiilor care au pierdut persoane dragi.

Guvernul de la Londra a anunţat că persoanele afectate de incendiu care au rămas fără casă vor primi cel puţin 5.500 de lire dintr-un fond de urgenţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: