2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

O comuna din Suceava s-a mutat la Londra

[quote_box_center]Românii alungaţi de sărăcie din propria lor ţară[/quote_box_center]
Rodwell Road, o cocheta strada din Nordul Londrei. O mana de muncitori se pregatesc sa-si adune sculele. E trecut de ora 17 si normele in constructii din Londra sunt stricte: dupa aceasta ora, lucrarile se opresc.

Vicovenii din Londra, Ionel si Vasile sunt doi frati din Vicovul de Jos, Suceava. Imediat dupa ridicarea vizelor in 2002, au plecat din tara la varste extrem de fragede. Intai in Spania si Italia, au ajuns in cele din urma dincolo de Canalul Manecii. Initial au lucrat la negru, apoi si-au facut acte. Acum sunt toti cei patru frati acolo si o intreaga comunitate de vicoveni – cumnati, prieteni.

- Advertisement -

Baietii strang in Londra bani pe care-i trimit acasa. Aici si-au ridicat case, aici si-au dus masinile, bunurile agonisite in insulele britanice. I-au luat tatalui lor scuter. Ce-au vazut si invatat tinerii in Marea Britanie au pus in practica acasa. Case falnice, cu dotari ca pe malurile Tamisei, chiar si cu masa de biliard. Mama este foarte mandra de realizarile copiilor. Stie vorba veche batraneasca ca o casa nelocuita se strica daca nu este ingrijita.

Acasa, in comuna din Suceava, parintii isi alina dorul uitandu-se la poze. [pull_quote_center]Amu ne-am mai invatat si noi. Ne-o fost greu. La inceput cand o fost, Doamne, cat mai plangeam. Doamne, cat ne-o fost greu si cat ma mai cainam[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: