10.9 C
London
Wednesday, March 30, 2022
10.9 C
London
Wednesday, March 30, 2022

O companie din Marea Britanie vrea să angajeze 600 de studenți români

O renumită companie din Marea Britanie care activează în domeniul agriculturii și aprovizionează multe din supermarketurile importante din țară, se plânge pe lipsa forței de muncă locale.

Pentru a rezolva problema, agentul economic „Staples Vegetables” intenționează să angajeze 600 de studenți din România și Bulgaria pentru muncă sezonieră.

- Advertisement -

Compania a dus 63 de rulote în apropiere de orașul Boston, unde locuiesc muncitorii sezonieri migranți și intenționează să mai aducă încă 52 de rulote. Consiliul local din Boston i-a acordat companiei permisiunea să transforme campusul format din rulote într-o așezare permanentă, notează capital.ro.

Decizia a fost dur criticată de britanici care au ieșit la proteste. Tensiunile din orasul Boston au atras atenția partidului anti-imigranți UKIP, care s-a implicat în scandal și acum, potrivit sondajelor, 46% din localnici vor vota pentru această formațiune la alegerile parlamentare din luna mai 2015.

Compania „Staples Vegetables” are angaați în prezent 378 de studenți din România și Bulgaria și ar putea ridica numarul la 650 în sezonul de vârf.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: