16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

O bază aeriană din Marea Britanie este plină de maşini noi (foto)

În luna aprilie, în aproape toată Europa s-au oprit parţial sau complet vânzările de maşini noi din cauza carantinei instituite în mai multe ţări pentru a stopa în măsura posibilităţilor răspândirea noului tip de coronavirus.

Când încă piața auto globală se afla într-o carantină, vânzările de automobile noi au scăzut cu -44.8% (comparativ cu aprilie 2019), până la un total de 3 milioane 967 mii de autoturisme și vehicule utilitar-comerciale ușoar

- Advertisement -

Într-o situaţie dificilă, dar şi mai neobişnuită, s-a pomenit Marea Britanie, acolo unde cererea a scăzut cu 97% față de aprilie 2019 – cel mai scăzut nivel de după anul 1946! Astfel, au fost înmatriculate doar 4.321 de autovehicule!

Amploarea crizei care afectează industria devine evidentă atunci când te uiți la nişte fotografii ale unei baze aeriene pline cu mașini nevândute.

Imaginile publicate de Daily Mail arată fosta bază a Royal Air Force – Upper Heidford din regiunea Oxfordshire.

Mii de mașini noi încă nu şi-au găsit cumpărători.

Acolo sunt stocate automobile de diferite mărci, inclusiv şi premium, cum ar fi Range Rover şi Jaguar. Valoarea totală a tuturor autoturismelor din acest parc este estimată la 35 de milioane de lire sterline.

Fosta bază aeriană va fi folosită pentru depozitarea mașinilor timp de câteva săptămâni, după care treptat vor fi trimise dealerilor, deşi experți britanici sunt de părere că mulţi dealeri auto nu vor supraviețui acestei crize.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: