19.1 C
London
Thursday, June 23, 2022
19.1 C
London
Thursday, June 23, 2022

O bandă de crimă organizată a încasat circa 500.000 lire sterline pe an din trafic cu femei în Scoția

O bandă de crimă organizată a încasat circa 500.000 lire sterline pe an din trafic cu femei din România. Acestea erau vândute ca sclave sexuale în Scoția, Marea Britanie.

Victimele erau racolate din zonele sărace ale României și erau duse în Regatul Unit pentru a practica prostituția. Dar, o serie de raiduri ale polițiștilor britanici, care au avut loc anul trecut în mai multe apartamente din zona Dennistoun din Glasgow au dus la descoperirea a 10 dintre femei și la începerea anihilării rețelei, care a avut loc cu ajutorul autorităților române și europene.

Zece bărbați cu cetățenie română, aflați în spatele acestui grup infracțional, au fost arestați și vor fi judecați în România, scrie The Mirror.

- Advertisement -

Unul dintre cei arestati, considerat a fi capul rețelei, este Răzvan Nedelea, de 35 de ani, care este acuzat de crimă organizată și prostituție. El și ceilalți nouă infractori riscă să primească pedepse de până la șapte ani de închisoare în România.

Grupul a ajuns în Scoția în 2015 și a exploatat victimele în trei proprietăți situate în orașul Glasgow.

Șefii bandei ar fi vândut femeile prin agenții de escorte și ar fi dictat fiecare detaliu al operațiunii. Un purtător de cuvânt al poliției din România a declarat: “Oamenii au făcut parte dintr-un grup organizat care a avut mai mulți membri, toți cetățeni români. Ei au făcut trafic de femei din România în Scoția, în scopul exploatării sexuale a acestora”.

În luna august 2016, au fost efectuate mai multe raiduri în Ploiești, direcționate asupra celor care ar fi implicați în traficul de femei în Marea Britanie pentru prostitutie. Mai mult de 40 de potențiale victime ale traficului de ființe umane au fost intervievate în timpul anchetelor.

Se crede că Nedelea s-a mutat din România, la Londra în 2014 și a ajuns în Scoția ca parte a rețelei în 2015. “Membrii grupului au operat în Scoția, deoarece au câștigat mai mulți bani din prostituție decât în ​​România. De asemenea, ei au crezut că operând în Scoția, autoritățile române nu vor fi în măsură să îi investigheze.” a declarat un reprezentant al poliției române.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: