12.5 C
London
Monday, June 21, 2021

O asistentă de la un spital din Anglia a lucrat „fără gel dezinfectant și fără măști”

- Advertisement -

Laura Demmen, o asistentă medicală de la spitalul din rețeaua NHS din Croydon, Marea Britanie, și-a prezentat demisia din pricina lipsurilor din sistemul medical.

Laura a învățat meserie la Spitalul din Croydon, unde era angajată de trei ani.

- Advertisement -

Ea a constatat că, după declanșarea pandemiei de coronavirus, cadrele medicale nu aveau săpun, dezinfectant pentru mâini și nici măști faciale, a notat The Sun.

Cazul n-a fost o întâmplare, ci a continuat șase săptămâni. Laura n-a mai rezistat și și-a prezentat demisia.

Niciun pat nu avea recipient pentru dezinfectant și managerul spitalului a spus că asta e din cauză că femeia de serviciu era liberă și că, oricum, asta e o problemă la nivel național”, a spus Laura Demmen.

Dar nu e corect. Cum să lucreze personalul în ture de câte 12 ore pe zi dacă nu se poate spăla pe mâini? Lucrez printre bolnavii de cancer, nu mă pot plimba printre paturi fără să mă spăl pe mâini”, a mai reclamat asistenta medicală, care prima oară a vrut să plece pe 15 martie.

Plec din secție pentru că nu pot risca să mă întorc la fiul meu, care mă așteaptă acasă, cu ceva luat fiindcă nici măcar nu mă pot spăla pe mâini”, a motivat când a demisionat. I-a promis un loc într-o secție sigură, dar nu și-a respectat promisiunea Ea i-a transmis, pe 15 martie, directorului Andrew Thompson că nu se va întoarce până când nu vor fi suficiente materiale de curățenie și protecție.

Directorul i-a promis atunci că o va muta într-o altă secție, unde era suficient gel dezinfectant pentru mâini, dar nu s-a mai ținut de promisiune.

Voiam să lucrez și bineînțeles că aș fi acceptat să mă mut undeva unde era mai sigur”.

Laura Demmen, asistentă medicală Ea a încercat să dea de șeful care-i promisese mutarea într-o altă secție, dar n-a reușit. Pe 27 aprilie, ea a demisionat definitiv.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news