15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

O aplicație pentru smartphone care ar putea ajuta oamenii să zboare iarăși

O aplicație pentru smartphone care ar putea facilita pasagerilor companiilor aeriene internaționale să arate în siguranță că au respectat cerințele de testare Covid-19 a fost testată cu succes.

Testul a fost organizat de Fundația Commons Project din Elveția, în încercarea de a ajuta oamenii să zboare iarăși după ce pandemia a redus călătoriile aeriene globale cu 92%.

- Advertisement -

Voluntarii de pe zborul 15 al United Airlines din Heathrow din Londra către Aeroportul Internațional Newark Liberty au fost testați pe aeroportul din Marea Britanie.

Rezultatele au fost prezentate oficialilor la sosirea în SUA pe permisul de sănătate digital CommonPass, stocat pe smartphone-urile voluntarilor.

Cum funcționează aplicația CommonPass

CommonPass permite călătorilor să se testeze înainte de a călători, să-și încarce rezultatele în CommonPass și apoi să documenteze că au fost testați, îndeplinind ce alte cerințe există pentru țările în care călătoresc”, a explicat Paul Meyer, CEO al Fundației Commons Project.

Pandemia a condus la o serie de interdicții de călătorie, carantine și cerințe de testare, fiecare țară impunându-și propriile reguli.

Testarea este văzută de companiile aeriene ca o modalitate de a liniști pasagerii și de a permite oamenilor să iasă din carantine, dar nu există o abordare comună, până acum.

Când vine vorba de testare, pasagerii pot prezenta documente pe hârtie în diferite limbi și din laboratoare necunoscute autorităților dintr-o anumită țară, spune Meyer:

Metodele anterioare erau persoanele care apăreau cu fișe de hârtie, cu rezultate ale testelor sau fișe medicale de hârtie cu înregistrări de vaccinare, și nu exista nicio modalitate de a le verifica. Desigur, au existat cazuri de certificate false”.

Ceea ce face CommonPass este să transforme acest lucru într-un mecanism electronic sigur, astfel încât companiile aeriene și țările să poată avea de fapt încredere că oamenii care pretind că au fost testați chiar au fost testați”.

Încercăm să construim o platformă și un ecosistem care să permită restabilirea încrederii în rândul călătorilor, care dă încredere țărilor pentru a începe din nou să-și deschidă granițele”, a adăugat Meyer.

Proiectul CommonPass, desfășurat în cooperare cu Forumul Economic Mondial din Elveția, își propune să stabilească modalități standard de verificare a rezultatelor de laborator și, ulterior, a înregistrărilor de vaccinare, chiar dacă guvernele continuă să stabilească criterii de sănătate diferite.

Pasagerii pot folosi aplicația pentru a găsi laboratoare și site-uri de testare participante, pentru a prelua rezultatele laboratorului și pentru a completa formulare de sănătate.

Aplicația și platforma de date asociată pot confirma că rezultatele lor sunt conforme cu cerințele destinației și generează un cod QR pe ​​care autoritățile îl pot utiliza pentru a confirma conformitatea.

Fundația spune că acest sistem protejează confidențialitatea, deoarece oamenii nu trebuie să își împărtășească informațiile despre sănătate, ci doar conformitatea sau nerespectarea.

În plus, CommonPass ar putea fi implementat de țări fără a aștepta un acord internațional mai larg.

Sistemul este destinat să fie adaptabil ori de câte ori se modifică cerințele.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: