13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Nunta regală va fi una dintre cele mai ample desfăşurări de forţe de ordine din istoria poliţiei locale

Peste 100.000 de persoane ar putea veni la castelul Windsor pentru a asista la ceremonia de căsătorie a prinţului Harry al Marii Britanii cu fosta actriţă americană Meghan Markle, pe 19 mai, au anunţat reprezentanţii poliţiei britanice, transmite AFP.

Aceasta va fi una dintre cele mai ample desfăşurări de forţe de ordine din istoria poliţiei din zonă“, se arată într-un comunicat transmis joi.

Ne aşteptăm să vină la această sărbătoare naţională de la castelul Windsor peste 100.000 de persoane din toată lumea“, potrivit aceluiaşi comunicat.

- Advertisement -

Reprezentanţii poliţiei au mai spus că s-au luat deja unele măsuri de securitate, inclusiv instalarea unor bariere şi folosirea unui sistem de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare.

Vor participa la eveniment poliţişti înarmaţi, câini poliţişti, dar şi piloţi militari în elicoptere.

În ziua respectivă, vizitatorii pot fi opriţi şi verificaţi“, iar poliţia va patrula prin staţiile de autobuze şi gări, se mai arată în comunicat.

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de căsătorie a cuplului format din prinţul Harry al Marii Britanii şi Meghan Markle, ce va avea loc pe 19 mai, la capela Saint George de la castelul Windsor.

Ceremonia de căsătorie va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George’s Hall.

Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Căsătoria prinţului Harry, în vârstă de 33 de ani, se anunţă a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, care au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017, stau într-o casă de pe domeniul Kensington, unde locuiesc şi prinţul William, soţia acestuia şi cei doi copii ai lor.

Recent, Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei şi câţiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, şi şef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Pe 14 martie, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. “Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle“, a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al cincilea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, respectiv prinţesa Charlotte.

După ce se va naşte cel de-al treilea copil al prinţului William, în aprilie, prinţul Harry va ocupa locul al şaselea în ordinea de succesiune.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: