3.3 C
London
Saturday, January 22, 2022
3.3 C
London
Saturday, January 22, 2022

Numarul romanilor care dorm pe strazile Londrei s-a triplat

[quote_box_center]Romanii se spala in fantanile Londrei, dorm pe strazi, numarul arestarilor e in crestere”>Romanii se spala in fantanile Londrei, dorm pe strazi, numarul arestarilor e in crestere[/quote_box_center]

Numarul romanilor care dorm pe strazile Londrei s-a triplat de la inceputul lui 2014, iar circa 2.000 de concetateni au fost arestati doar in primele trei luni ale anului, arata presa britanica.

- Advertisement -

Ceresetoria agresiva, furtul din buzunare si prostitutia care ii implica pe romani sunt fenomene in crestere, potrivit Daily Mail. In plus, cersetorii sunt vazuti spalandu-se in fantani si facandu-si nevoile in public.

Grupuri de cate 20 de cersetori romani au fost vazute in ultimele zile instalandu-si taberele si organizandu-si locurile de dormit in apropiere de Marble Arch si Hyde Park.

Parlamentarul conservator Mark Field a cerut Guvernului, vineri seara, sa ia masuri: “[pull_quote_center]Romanii au dreptul de a veni in aceasta tara si multi au venit sa munceasca si sa-si aduca o contributie. Ceea ce este inacceptabil este cresterea accentuata a numarului celor care traiesc pe strazile capitalei noastre si trebuie luate actiuni urgente pentru a ne asigura ca se intorc inapoi in Romania[/pull_quote_center]”.

Numarul romanilor care dorm pe strazi in centrul Londrei a crescut de la 20, in luna ianuarie, la circa 60, in prezent, din totalul de 90 de straini fara adapost din capitala britanica.

Cifrele politiei britanice arata ca aproape 2.000 de romani au fost arestati in Londra in primele trei luni dupa ce au fost ridicate restrictiile impuse Romaniei si Bulgariei, pe 1 ianuarie. Spre comparatie, numarul bulgarilor arestati este de doar 220.

[pull_quote_center]De asemenea, peste 1.000 de plangeri au fost depuse impotriva romanilor, fata de 100 pentru bulgari, pentru infractiuni de la crima si viol, la furt din magazine. Aceste cifre arata o crestere de 25 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2013.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: