1.5 C
London
Sunday, January 24, 2021

Numărul polițiștilor înarmați pe străzile Londrei a crescut cu un sfert

- Advertisement -

Numărul polițiștilor înarmați pe străzile Londrei a sporit cu 600, ajungând la 2800. Acești polițiști vor fi postați în cele mai cunoscute locuri ale capitalei britanice, iar măsura urmează recentelor atentate teroriste din Franța și Germania.

Mărirea numărului de polițiști înarmați a fost anunțată de primarul Londrei, Sadiq Khan și de comandantul Poliției Metropolitane, Sir Bernard Hogan-Howe, în scopul de a da încredere cetățenilor și de a descuraja potențiale atacuri teroriste.

Oricine a urmărit evenimentele din Europa din ultimele săptămâni va înțelege de ce dorim să arătăm hotărârea noastră de a proteja publicul… De aceea am sporit vizibilitatea și numărul de ofițeri înarmați pe străzile Londrei și demonstrez câteva dintre tacticile pe care deja le aplicăm pentru protejarea publicl de tot felul de amenințări“, a declarat șeful poliției londoneze.

“Deși poartă arme ei sunt în continuare ofițeri de poliție și aș dori ca publicul să se apropie de ei și să să vorbească cu ei, ei sunt pe străzi ca să asigure și să ajute publicul.”

- Advertisement -

La fel de important pentru protejarea capitalei noastre este relația pe care polițiștii în majoritate neînarmați au construit-o cu comunitățile de-a lungul anilor. Comunitățile noastre sunt o sursă vitală de informație și dacă aveți temeri sau îngrijorări atunci am dori să le cunoaștem“, a mai spus Sir Bernard.

Acum câteva zile într-un articol în Daily Mail șeful poliției londoneze a spus că mărirea cu 600 a numărului de polițiști înarmați nu e suficientă pentru prevenirea unui atac terorist și nu se pune problema dacă, ci când va avea loc un astfel de atac.

Sporirea numărului de polițiști înarmați pe străzile Londrei urmează unei decizii luate în luna aprilie a acestui an de instruire a 1500 de polițiști pentru utilizarea armelor de foc în Anglia și Țara Galilor.

Actualmente numărul polițiștilor abilitați să poarte arme de foc în cele două regiuni este de 5639, mai mic cu peste 1000 față de 2011, ca urmare a reducerilor bugetare din ultimii cinci ani, când ministru de interne a fost Theresa May, actualul prim ministru.

În Scoția, care are o forță de poliție separată, s-a anunțat recrutarea unui număr suplimentar de 90 de polițiști ceea ce va spori numărul ofițerilor înarmați la 365.

În Regatul Unit marea majoritate a polițiștilor nu sunt înarmați și toate propunerile de schimbare a acestei tradiții au fost respinse până acum.

Londra nu a mai fost ținta unui atac terorist major de la 7 iulie 2005, când patru atentatori sinucigași s-au aruncat în aer în trei trenuri de metrou și un autobuz provocând moartea a 52 de persoane și rănirea altor câteva sute.

Pe 22 mai 2013 militarul britanic Lee Rigby a fost ucis în plină stradă în sudul Londrei de doi islamiști, iar recent un simpatizant declarat al organizației Statul Islamic a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a încercat să taie gâtul unei persoane într-o stație de metrou din estul Londrei pe 6 decembrie 2015.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcerfi

ULTIMELE ȘTIRI

Related news