10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Numărul poliţiştilor înarmaţi din Londra va fi suplimentat

Serviciul de poliție metropolitană din Londra (Scotland Yard) a anunțat joi că va suplimenta cu 600 numărul polițiștilor înarmați care vor fi desfășurați pe străzile din capitala britanică, în urma atentatelor de la Paris de la finalul anului trecut, transmite AFP.

Atentatele tragice de la Paris au consolidat rolul vital pe care ofițerii înarmați l-ar putea juca în fața acestui tip de eveniment. Deși eu sper că nu se va ajunge la acest lucru pe străzile noastre, poliția metropolitană trebuie să se pregătească mai bine

, a declarat directorul Scotland Yard-ului, Bernard Hogan-Howe, într-un comunicat.

După atentatele teroriste de la Paris, comise pe 13 noiembrie 2015 și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, poliția metropolitană din Londra a hotărât să sporească numărul patrulelor înarmate de pe străzile capitalei britanice.

- Advertisement -

Astăzi am decis că această creștere va fi permanentă‘, a adăugat Hogan-Howe.

Astfel, numărul polițiștilor londonezi înarmați va ajunge la 2.800, dintr-un total de 31.000 de polițiști ce patrulează zilnic pe străzile capitalei britanice.

După atentatele de la Paris, prezența poliției în Londra a fost întărită mai ales în gări, în cartierul financiar (City) și în locurile cu aflux mare de turiști.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceantena3

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: