13.1 C
London
Wednesday, April 6, 2022
13.1 C
London
Wednesday, April 6, 2022

Numărul deceselor e mai mare cu 15% decât cel raportat în Marea Britanie

Datele raportate de Marea Britanie cu privire la persoanele care au decedat în urma infecției cu coroanvirus nu sunt veridice. 

Bilanţul cumulat al mortalităţii din cauza noului coronavirus în Anglia la data de 20 aprilie este cu 15% mai mare decât datele publicate până atunci, relevă date publicate marţi de către Institutul Naţional britanic de Statistică (ONS), relatează Reuters, conform News.ro.

- Advertisement -

Ultimele date în cifre comparabile în privinţa deceselor cauzate de covid-19 (boala cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS CoV-2) la data de 20 aprilie arată că exista un total de 16,509 de morţi în Anglia şi Ţara Galilor”, a anunţat Nick Stripe, însărcinat cu analize sanitare la Institut (Office for National Statistics, ONS).

Analizând datele cu privire la Anglia, (aceste cifre) sunt cu 15% mai mari decât cele comunicate de către NHS (Serviciul Naţional britanic de Sănătate, National Health Service), în măsura în care ele integrează toate menţiunile «Covid-19» de pe certificatele de deces, inclusiv suspiciunile de covid-19 şi morţile în populaţia generală” – care nu au avut loc în spital.

Potrivit ONS, în săptămâna 30 martie-20 aprilie, certificatele de deces care menţionau covid-19 au reprezentat 21,2% din toate decesele în Regatul Unit, după ce ele au reprezentat 4,8% din totalul deceselor în săptămâna dinainte.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: