9.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021
9.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021

Numarul de britanici care asteapta un transplant de inima a crescut cu 162% intr-un deceniu

Transplantul de inima va fi inlocuit, in urmatorii 10 ani, de implantul de inima artificiala si de terapia cu celule stem, pentru a veni in ajutorul cat mai multor britanici.

De precizat ca in Marea Britanie, numarul celor care asteapta o transplant de inima a crescut cu 162% intr-un deceniu.

La 50 de ani de la primul transplant de inima efectuat de chirurgul cardiac din Africa de Sud Christiaan Barnard, profesorul Stephen Westaby sustine ca a venit timpul sa se treaca la pompele artificiale care regleaza ritmul cardiac si la terapia cu celule stem, care ar putea ajuta in fiecare an mii de oameni in Marea Britanie.

În prezent, aproximativ 15.000 de persoane cu vârsta sub 65 de ani au nevoie în fiecare an de transplant de inima în Marea Britanie.

- Advertisement -

Din pacate, există doar aproximativ 150 de organe disponibile anual.

Noile cifre publicate de la British Heart Foundation (BHF) arata ca numarul de pacienti care asteapta un transplant de inima a crescut cu 162 la suta intr-un deceniu, in principal din cauza populatiei in crestere.

Profesorul Stephen Westaby, de la Spitalul John Radcliffe, Oxford: „Sunt un mare susținător al transplantului cardiac. Unii pacienți trăiesc timp de 20 de ani cu o calitate excelentă a vieții, dar putem trata doar unu la sută dintre cei care au nevoie”.

Cred că în decurs de zece ani nu vom mai vedea transplanturi de inimă, cu excepția persoanelor cu leziuni cardiace congenitale. Cred ca combinatia de inima artificala si celule stem are potentialul de a fi o alternativa buna care ar putea ajuta mult mai multi oameni”, a adugat medicul.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: