15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Numărul cetăţenilor UE care muncesc în Marea Britanie a atins un număr record după votul din 2016

Numărul cetăţenilor din statele membre UE care muncesc în Marea Britanie a atins un număr record după votul din 2016 pe tema Brexit, se arată într-un raport publicat, miercuri, de către Biroul Naţional de Statistică din Regatul Unit, relatează Politico.eu.

În perioada iulie-septembrie a anului curent, 2.38 milioane de cetăţeni ai statelor membre UE lucrau în Marea Britanie, cu 112.000 mai multe persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Biroul Naţional de Statistică. Acest număr reprezintă un record pentru ultimele două decenii, de când se efectuează astfel de măsurători.

Cifrele indică o creştere semnificativă în rândul cetăţenilor din România şi din Bulgaria care au ajuns să muncească în Regatul Unit. Astfel, dacă în 2016 în Marea Britanie munceau 257.000 de cetăţeni români şi bulgari, în 2017 această cifră a ajuns la 347.000.

- Advertisement -

Cu toate că, numărul cetăţenilor din statele membre UE care muncesc în Marea Britanie este în creştere, cifrele arată o scădere a celor care muncesc în Regatul Unit care provin din statele care au aderat la UE în 2004 (Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Polonia, Slovacia şi Slovenia), motivul fiind dezvoltarea economică superioară a acestor ţări, comparativ cu statele care au aderat mai târziu la Blocul comunitar.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: