3 C
London
Friday, November 5, 2021
3 C
London
Friday, November 5, 2021

Numărul bătrânilor fără adăpost din Marea Britanie a crescut

Persoanele peste 60 de ani sunt în prezent de două ori mai dispuse să se înregistreze în cadrul consiliilor locale ca neavând adăpost, decât erau în urmă cu şapte ani, informează statistici ale Asociaţiei locale guvernamentale din Marea Britanie, citate de The Independent.

Numărul bătrânilor înregistraţi ca neavând adăpost a crescut de la 1.210, în 2009, până la 2.320, în 2016; procentajul persoanelor fără adăpost, de toate vârstele, crescând în aceeaşi perioadă cu 42%, de la 41.790 până la 59.260, iar cifrele guvernamentale aratând că numărul persoanelor în vârstă fără adăpost s-a dublat în ultimii şapte ani.

Cifrele arată că în 2016, în rândul persoanelor în vârstă fără adăpost, peste jumătate dintre aceştia (61%) aveau peste 65 de ani, iar 21% dintre aceştia peste 75.

Asociaţia locală guvernamentală avertizează, că până în 2025, aceste cifre s-ar putea dubla.

- Advertisement -

Persoanele în vârstă se prezintă în faţa consiilor locale cu o serie de probleme de sănătate, iar adeseori aceştia suferă de probleme mentale, alcoolism şi dependenţe pentru jocuri de noroc.

Asociaţiile caritabile atrag atenţia că există o lipsă a unei ”plase de siguranţă corespunzătoare” de ajutorare a persoanelor în vârstă atunci când întâmpină probleme de locuire, din cauza numărului redus de case la un preţ accesibil şi a reducerii ajutorului social.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: