15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Numărul asistentelor medicale calificate în UE în Regatul Unit scad cu 90%

Numărul de asistente medicale din UE ce se înregistrează pentru a lucra în Marea Britanie a scăzut dramatic cu 90%, datorită referendumului (Brexit) conform noilor cifre de către autoritatea de reglementare a asistenței medicale din Marea Britanie și rapoartele din “The Telegraph” și “BBC“.

În luna iulie 2016, imediat după referendum, unde 52% dintre britanici au votat să părăsească Uniunea Europeană, 1.304 asistente medicale au aplicat la NMC pentru a lucra în Marea Britanie, după cifrele oficiale.

Luna trecută numărul lor a scăzut la doar 101 asistente medicale. Cifrele din Nursing si Urbanism a Consiliului (NMC), raportează, de asemenea, mai multe asistente medicale din UE care decid să nu mai lucreze în Marea Britanie în condițiile în care fiecare spital din țară raportează un deficit de asistente medicale precum și in mai multe tari europene, precum România, Spania și Portugalia ce au un șomaj ridicat.

- Advertisement -

Registrul NMC arată că 318 au decis să nu mai aplice aproape dublu față de numărul celor care au abandonat în iunie 2016 în momentul referendumului.

Asistentii medicali europeni, ca și omologii lor din afara UE, sunt acum obligati să promoveze un un test de limbă, ce parțial explică scăderea numărului de înregistrări.

Există, de asemenea, o scădere a numărului de asistente medicale din afara UE cu doar 453 cereri în decembrie, comparativ cu 697 în luna iulie.

În ianuarie 2016, doar 3.700 de asistente medicale si moase din UE au aplicat la NMC dar în urma introducerile testului de limba engleză în luna următoare, numărul a scăzut la 861.

Asistente medicale din UE nu au nevoie să efectueze teste de competență, calificările acestora sunt acceptate de către NMC. Sectorul de sanatate si NHS depinde de lucratorii din străinătate.

NMC executiv Jackie Smith, a declarat: “Acesta este primul semn al unei schimbări în urma referendumului UE și este responsabilitatea noastră ca autoritatea de reglementare să împartă aceste cifre cu publicul.” Ea a spus că este prea devreme pentru o poziție “definitivă” în legarea tendințelor de Brexit.

Janet Davies, director executiv al Royal College of Nursing, a declarat: “În cazul în care acest lucru este începutul unei scăderi pe termen lung a numărului de asistente medicale care vin in Marea Britanie din alte părți ale UE, care este o preocupare serioasă la în acest moment, putem spune că ne confruntăm deja cu o criză în ceea ce privește numărul de asistenți medicali.”

Cu 24.000 de posturi vacante de ingrijire medicala din Marea Britanie, NHS nu a putut face față fără a se contribui cu venirea de asistente medicale din UE. Fără o garanție că cetățenii UE care lucrează în NHS pote ramane, va fi mult mai greu să se păstreze și să se recruteze personal din UE, iar ingrijirea pacientului va avea de suferit ca rezultat al acestor condiții suplimentare impuse “Legea Imigrării din 2016 a introdus măsuri noi și dure pentru migranți ilegali și acelora care depășesc perioada, dar noul salariu de £ 30,000 ca salariu minim pentru a obține un permis de muncă (pentru cei non-EU) au descurajat pe aplicanții ne-eeuropeni.”

În general, asistenții medicali din România, Spania, Portugalia și Bulgaria, Marea Britanie nu aleg din prima să ajungă în UK.

Mulți dintre cei din UE ar aleg Germania, Franța sau Belgia, care oferă pachete excelente.

Spre deosebire de asistente medicale din afara UE privind ce au nevoie de permis de muncă, asistentii medicali din UE sunt mai tranzitorii și susceptibili în orice moment de a se întoarce acasă după o perioadă de muncă în Regatul Unit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcee-tor

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: