10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Număr-record de lucrători din statele UE în Marea Britanie

Numărul persoanelor din statele UE care lucrează în Marea Britanie a ajuns la un record de 2,23 milioane, indică cifrele oficiale date publicității de Biroul național de statistică miercuri, relatează Xinhua.

În acest număr total sunt incluse peste un milion de persoane din opt țări est-europene — Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Slovenia — care au aderat la UE în 2004. Numărul persoanelor provenite din aceste opt țări era în urmă cu zece ani de circa 250.000, un sfert din nivelul actual.

Cifrele sunt primele date publicității după referendumul de la 23 iunie privind ieșirea Marii Britanii din UE și este posibil să alimenteze dezbaterile privind imigrația, în contextul în care unul din principalele motive invocate de tabăra pro-Brexit este că țara trebuie să aibă mai mult control asupra frontierelor sale.

- Advertisement -

Frank Field, deputatul laburist care conduce comisia din Camera comunelor pentru muncă și pensii, a declarat că cifrele “arată cât de crucial este ca unul dintre aspectele de succes ale Brexit să fie controlul frontierelor noastre“.

Cifrele ONS arată că numărul cetățenilor non-britanici care lucrează acum în Marea Britanie este acum de 3,45 milioane, cu 242.000 mai mare decât în urmă cu un an. Asta înseamnă, potrivit Xinhua, că unul din zece lucrători din Marea Britanie provine din afara țării.

ONS precizează că creșterea numărului de cetățeni non-britanici care lucrează în țară reflectă primirea a noi state membre în UE.

Aceste cifre reprezintă un punct de cotitură în imigrația UE spre Marea Britanie. Presiunile pe care imigrația masivă a pus-o asupra comunităților locale explică mult rezultatul referendumului. Noile statistici subliniază de ce este acum esențial să recăpătăm controlul asupra frontierelor noastre, dar și să reducem semnificativ migrația“, a declarat Lord Green, președinte al Migration Watch în Marea Britanie.

Este important să înțelegem că în jur de 80% din imigranții din UE sunt lucrători slab calificați. Or acest tip de imigrație nu este un prea mare beneficiu pentru economia britanică“, a adăugat el.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: