4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

Nu toți din Marea Britanie vor beneficia de noua schemă de ajutor a Guvernului

Persoanele care s-au angajat după 28 februarie nu pot beneficia de șomaj tehnic – dar se înțelege că guvernul rezistă cererilor pentru prelungirea datei din cauza problemelor de ordin practic.

Guvernul refuză rezolvarea unei lacune din planul de salvare care a lăsat mii de angajați fără bani din cauza virusului Corona.

- Advertisement -

Orice angajat cu normă întreagă sau cu jumătate de normă poate avea 80% din salariul plătit de către stat, până la 2.500 de lire sterline pe lună, în conformitate cu un sistem inovator de șomaj tehnic.

Dar schema nu se aplică persoanelor care au început o nouă slujbă după data de 28 februarie.

În schimb, singura modalitate de a beneficia de șomaj tehnic  este să fie reangajat la locul de muncă anterior și apoi să beneficieze de program. Dar acest lucru depinde doar de decizia fostului angajator. Această măsură se dorește să vină în sprijinul miilor de angajați care au protestat cerând extinderea termenului de 28 februarie. Pentru a preveni  frauda, oficialii au decis să înregistreze câștigurile oamenilor din luna februarie – cea mai recentă lună completă – pentru a afla cât de mari vor fi costurile acestei scheme de șomaj tehnic.

Guvernanții sunt conștienți de lacună, dar considera că e nevoie să existe o dată limită pentru ca Trezoreria să surprindă veniturile oamenilor. Oficialii acceptă faptul că orice dată de întrerupere ar putea avea imperfecțiuni, dar nu orice afacere din țară poate fi salvată.  

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a anunțat: „Evident, este important să avem dovezi că persoanele sunt conectate la firmele care le oferă șomajul tehnic”.

Tony MacDonald, 31 de ani, din Dundee, a declarat că decizia a fost „atât de dezamăgitoare”. Tony a ratat schema cu trei zile după ce și-a părăsit slujba de trei ani pentru a începe un nou rol de inginer de securitate la incendiu.

El și soția sa Logan, 30 de ani, au rămas în imposibilitatea de a-i întreține pe copii lor Alfie, 12 ani, și Aoife, 4 ani. Tony a declarat: „Noile reglementări au spus că vechiul tău angajator te poate reangaja, dar vechiul meu angajator nu va scoate bani din buzunar pentru asta. Nu are nici un câștig financiar din asta.’’

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: