13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021

Nu ar mai exista un spital in Londra daca toti strainii ar fi dati afara

Este avertismentul celebrului romancier Salman Rushdie, cel care a trait ani de zile ascuns si protejat de Scotland Yard dupa ce   publicat „Versetele Satanice”, scrie Independent.

Invititat la Festivalul literaturii din Londra, Rushdie a criticat faptul ca Marea Britanie tanjeste dupa o „Epoca de Aur” inchipuita.

Toata aceasta tragedie prin care trece tara se bazeaza, partial, pe o idee nostalgica a identitatii britanice, ceea ce este o fictiune. Se ignora faptul ca aceasta a fost construita pe exploatarea unui sfert din planeta.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/
- Advertisement -

Ideea ca ar fi o tara minunata daca acesti straini incomozi nu ar fi aici este xenofoba si totodata nefunctionala. Spitalele s-ar inchide, scolile s-ar inchide, recoltele nu ar mai putea fi stranse… Literalmente nu ar mai exista un spital in Londra daca toti strainii ar fi dati afara”, a subliniat scriitorul nascut in India.

Pe de alta parte, Londra lanseaza un program guvernamental de combatere a abuzurilor si a sclaviei moderne in spalatoriile de masini, dupa statisticile “ingrijoratoare” care arata cum mii de lucratori est-europeni sunt exploatati in 20.000 de astfel de locuri de munca, cu documente de identitate confiscate si tinuti captivi prin indatorare.

In Marea Britanie exista cel putin 136.000 de persoane ce pot fi considerate sclavi moderni – de zece ori mai mult decat estimarile guvernamentale in 2013 -, conform Indexului Sclaviei Globale, realizat de Walk Free Foundation.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: