18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Noutăți de pe piața imobiliarelor noi în România

Analiticii Companiei Flatfy.ro au observat o tendință de creștere mai temperată a prețurilor imobiliarelor din România în anul 2018 față de anii 2016 și 2017.

O astfel de creștere mai lentă este clar observată pentru primele 2 trimestre a anului 2018 în comparație cu începutul anului 2017.

Spre exemplu în anul 2018 creșterea prețurilor a fost stabilită la un nivel de 1,4 % față de anii 2016 și 2017 când creșterea a atins până la 4% per ansamblu. Este un procent mediu apreciat conform creșterii prețurilor în cele mai mari orașe din România, unde creșterea este semnificativ percepută – în Timișoara și cel mai puțin în București – unde prețurile relativ cresc mai lent.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/
- Advertisement -

Ce ține de prețul unui metru pătrat la mijlocul anului 2018, pe primul loc în România a ieșit orașul Cluj–Napoca cu prețul mediu a unui metru pătrat de – 1.480 euro, costum mediu a unui metru pătrat util din capitală este mai ieftin și în ansambluri rezidentiale București costă – 1.260 euro.

Pe locul trei se amplasează Timișoara (site-ul) cu prețul de 1.150 euro pentru un mp, și respectiv Craiova și Iași (site-ul) de la 1.100 euro până la 960 euro pentru un metru pătrat locativ.

Dacă atingem tema celor mai mici prețuri imobiliare din restul orașelor României, putem menționa costul mediu a unui metru pătrat de la 470 euro până la 610 euro în zonele de sud a țării.

Prețul pe piața imobiliară crește lent, când se oprește?

În opinia experților imobiliari în unele orașe prețurile apartamentelor au suferit o creștere destul de serioasă și la moment se așteaptă faptul de decelerare a acestei creșteri, dar când se va opri și se va stabiliza oare?

Trebuie de menționat faptul, că dacă această creștere a prețurilor nu se oprește, populația României se poate întâmpina cu probleme serioase în privința achitării locuințelor și creditelor legate, în acest caz acest fapt trage după sine alte probleme financiare serioase.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: