6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Nouă metodă de alungat oamenii străzii din Londra

[quote_box_center]Recent, în faţa unor clădiri rezidenţiale au apărut conuri metalice, care îi împiedică pe cei fără locuinţă să se adăpostească acolo. Asociaţiile umanitare spun că oamenii străzii sunt trataţi ca nişte ,,animale”, în loc să se găsească soluţii pentru problemele lor[/quote_box_center]

În ultimii trei ani, numărul celor care dorm pe străzile Londrei a crescut cu 75%, spun statisticile. În unele zone rezidenţiale, ,,cineva” şi-a luat măsuri de siguranţă împotriva oamenilor fără adăpost. Spunem ,,cineva” pentru că nimeni nu-şi asumă decizia. Dar toată lumea este scandalizată.

- Advertisement -

Siobhan Robbins, corespondent SkyNews, relatează:” Aceste conuri nu înţeapă, dar cu siguranţă nici confortabile nu sunt. În ultimul deceniu au fost folosite în toată ţara ca opritor în dreptul ferestrelor şi uşilor, după ce numărul spargerilor a crescut.

O rezidentă din Londra spune “[pull_quote_center]nu mă simt deloc în largul meu cu aşa ceva în faţa casei. Îi tratăm pe oamenii străzii ca pe nişte animale[/pull_quote_center]”

Mult mai revoltate sunt ONG-urile care luptă pentru protecţia celor fără locuinţe. Katharine Sacks-Jones, reprezentant ONG, declara:”  [pull_quote_center]E foarte important să ne aducem aminte că vorbim despre oameni. Ar trebui mai degrabă să căutăm adevăratele motive pentru care ajung să dormă în stradă şi să-i ajutăm să capete un acoperiş[/pull_quote_center]”.

ONG-urile spun că este o măsură brutală. Consiliul local susţine că nu are nicio legătură cu opritoarele metalice, instalate, cel mai probabil, de administratorii clădirilor.

https://www.youtube.com/watch?v=jcHaGguCOAY

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: