15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Noi proteste anti-Brexit organizate în Marea Britanie

Susţinătorii rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană vor organiza un protest anti-Brexit cu ocazia următorului congres al Partidului Conservator ce se va desfăşura în luna octombrie la Manchester, relatează The Independent.

Marşul anti-Brexit de la Manchester va coincide cu alte manifestaţii similare ce vor avea loc şi în alte oraşe britanice.

Protestul, ce va fi organizat de organizaţia “Stop Brexit“, va avea loc la o lună după un marş ce va fi organizat în faţa Parlamentului din Londra. Activiştii pro-UE din Marea Britanie au promis o toamnă plină de proteste împotriva Brexit.

- Advertisement -

Protestul de la Manchester va începe la 1 octombrie, fiind şi prima zi a congresului conservatorilor.

Potrivit organizatorilor, la manifestaţiile din Manchester vor participa şi Nick Clegg, fost lider al Partidului Liberal-Democrat, şi Alastair Campbell, fost consilier al laburiştilor.

Implicarea lui Clegg reprezintă o schimbare majoră pentru fostul lider al liberal-democraţilor, din moment ce a făcut parte dintr-un Guvern condus de conservatori. Partidul Liberal Democrat a anunţat că susţine acest protest, motivând că ”nu pot ignora răul pe care Brexitul Theresey May îl va produce asupra generaţiilor viitoare”.

Asta este şansa noastră să facem ca vocile oamenilor din nordul Angliei să fie auzite deoarece ei au fost neglijaţi până acum. Scopul nostru este să oprim procesul Brexit şi cred că lucrurile se îndreaptă în această direcţie”, a declarat Peter French, membru al organizaţiei ”Stop Brexit”.

Tom Brake, purtător de cuvânt al Partidului Liberal-Democrat, a declarat că ”Brexit reprezintă o luptă pentru viaţa noastră şi este vital să-i facem pe conservatori să vadă consecinţele dezastruosului Brexit”.

Până în prezent, în oraşele din Marea Britanie au avut loc o serie întreagă de proteste în favoarea rămânerii în UE. Cu toate acestea, nu au produs nici un impact asupra politicilor Guvernului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: