12.8 C
London
Thursday, October 14, 2021
12.8 C
London
Thursday, October 14, 2021

Noi planuri privind viitorul europenilor în UK, anuntate de Guvernul britanic

Potrivit presei din Regatul Unit, miniștrii finalizează noua legislație privind imigranții din UE în perioada post-Brexit.

Guvernul de la Londra a dezbătut în ultima perioadă planurile cu care Marea Britanie se va prezenta la negocierile pentru Brexit.

Una dintre problemele importante este aceea a imigrației din statele Uniunii Europene.

Au fost luate în considerare mai multe variante, printre care introducerea unui sistem de vize, astfel încât să fie acceptați doar cei calificați, pe baza unui sistem de puncte. Potrivit presei britanice, miniștrii au raportat că sunt aproape de a finaliza un acord cu privire la modul în care vor fi tratați cetățenii din UE care vor să lucreze în Regatul Unit, după BREXIT.

Astfel, unul dintre aceste planuri arată că Guvernul ar putea bloca accesul cetățenilor europeni la sistemul de asistență socială al Marii Britanii, informează tabloidul The Sun.

- Advertisement -

Raportul adaugă că doar acei imigranti cu locuri de muncă suficient de adecvate pentru a-și putea plăti o chirie privată vor putea rămâne în UK, dar și aceștia ar putea fi obligați să plece odată cu încheierea contractelor de muncă.

Miniștrii pun la punct detaliile privind metodele de triere ale europenilor aflați deja în Marea Britanie, cât și al celor care vor dori să lucreze în Regatul Unit după ieșirea țării din Uniunea Europeană.

În articolul din The Sun este prezentată posibilitatea blocării după Brexit a accesului cetățenilor UE la beneficii.
Aceasta ar însemna că unui muncitor din oricare țară membră a Uniunii, care a reușit să obțină un loc de muncă pentru o perioadă de câteva săptămâni într-un magazin sau depozit îi va fi refuzat accesul în Marea Britanie. Numai cei cu locuri de muncă care le vor permite să plătească chirie privată, fără a fi nevoiți să apeleze la credite fiscale sau la sistemul de locuințe sociale, vor primi unda verde.

 

Pe de altă parte, miniștrii de la Londra încearcă în prezent să ajungă la un acord privind fixarea unei date limită pentru “dreptul de a rămâne” în Marea Britanie. Theresa May a declarat că va declanșa articolul 50, care reprezintă practic începerea negocierilor pentru Brexit, înainte de sfârșitul lunii martie. Unii politicieni sunt de părere că aceasta ar trebui să fie data limită, în timp ce alții consideră că data referendumului privind Brexitul ar fi cea mai potrivită, cu toate că ar atrage furia liderilor celor 27 state membre ale Uniunii Europene.

oficialii din Downing Street sunt nerăbdători să oprească nemulțumirea publică asupra imigrației, înainte de alegeri generale din 2020.

Datele ofociale arată că a existat o creștere bruscă a numărului cetățenilor din UE care au ajuns în Marea Britanie în lunile dinainte de referendumul pentru Brexit.

Premierul Theresa May a insistat că dorește să garanteze cât mai curând drepturile celor peste 3,5 milioane de europeni din UE care locuiesc și muncesc în UK, dar vrea aceleași garanții pentru britanicii aflați în statele blocului comunitar.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: