20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Noi masuri pentru a combate violenta in Marea Britanie

Marea Britanie se confrunta in momentul de fata cu o infractionalitate in crestere. Ne referim aici in primul la infractiuni contra persoanei.

In ultimii trei ani numarul de crime a crescut cu 40%, un procent destul de ingrijorator, iar acesta nu poate fi pus pe seama atentatelor teroriste.

In ultimul an au existat numeroase atacuri cu acid sau cu arme albe, pe strada, asupra unor persoane cu care atacatorii nu aveau nici o tangenta.

- Advertisement -

Guvernul britanic a luat decizia de interveni pentru a limita macar numarul acestor atacuri. Mai multe masuri au fost anuntate deja in acest sens, iar altele vor fi anuntate in curand.

Executivul britanic a anuntat ca posesia de substante corozive (acid) va fi interzisa in spatiile publice si va deveni infractiune, daca cel care are asupra lui acidul nu este autorizat in acest sens.

De asemenea, aceste substante care pun in pericol integritatea fizica a persoanelor, nu vor mai putea fi vandute minorilor.

O alta masura anuntata de Guvern este aceea ca nu vor mai putea fi vandute cutite pe internet. Livrarea acestora va fi interzisa.

Cele trei masuri vor fi aplicate cu siguranta, insa executivul doreste sa inceapa o consultare publica legata de extinderea puterilor politistilor pentru ca acestia sa se poata lupta mai eficient cu cei care atenteaza la integritatea celorlalti.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: