10.9 C
London
Monday, October 25, 2021
10.9 C
London
Monday, October 25, 2021

Noi masuri de relaxare in Marea Britanie de saptamana viitoare

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat joi o nouă relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, precizând că exigenţele guvernului au fost îndeplinite, relatează DPA, citată de Agerpres.

De săptămâna viitoare, britanicii se vor putea întâlni în grupuri de până la şase persoane în spaţii publice sau private în aer liber, atât timp cât menţin o distanţă fizică minimă de 2 metri unii faţă de alţii.

- Advertisement -

Până acum, erau permise doar întâlnirile între maximum două persoane din gospodării diferite în parcuri sau alte spaţii publice.

Johnson a precizat că, pentru a combate mai bine răspândirea virusului, oamenii ar trebui să evite să întâlnească persoane din prea multe gospodării într-o succesiune rapidă.

Magazinele cu spaţii de vânzare exterioare, precum showroom-urile auto, se vor redeschide şi ele. De asemenea, vor fi reluate cursurile şcolare pentru unele clase din ciclul primar.

Johnson a declarat anterior că cinci condiţii trebuie îndeplinite înainte de o nouă relaxare, inclusiv scăderea numărului de infectări cu COVID-19 şi de decese.

Toate cele cinci condiţii au fost acum îndeplinite, a declarat el.

Nu pot şi nu voi arunca toate câştigurile pe care le-am realizat împreună, aşa că toate schimbările pe care le facem sunt limitate şi prudente”

Marea Britanie a impus o izolare strictă la sfârşitul lui martie, în urma căreia toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, au fost închise.

La începutul lui mai a avut loc o primă relaxare, în urma căreia s-au putut redeschide o serie de afaceri, printre care şi magazinele de bricolaj.

Cifrele oficiale arată că Marea Britanie a avut cel mai mare număr de decese legate de noul coronavirus din Europa.

Până miercuri, în jur de 37.800 de oameni au murit în Regatul Unit după ce au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: