13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Nissan va efectua primele teste pe vehicule autonome in Londra

Producatorul auto japonez Nissan va efectua primele sale teste din Europa pentru vehicule autonome in Londra, la cateva luni dupa ce a anuntat ca va construi in Marea Britanie doua noi modele de automobile, in pofida ingrijorarilor provocate de Brexit, transmite Reuters.

Guvernul britanic a anuntat ca vrea sa incurajeze dezvoltarea si testarea tehnologiei de vehicule autonome, pentru a ajuta la construirea unei industrii care sa serveasca o piata mondiala care ar putea valora circa 900 de miliarde de lire sterline pana in 2025, scrie News.ro.

Nissan a anuntat vineri ca o versiune modificata a vehiculului compact Leaf, echipat cu tehnologie de conducere autonoma, va fi testata in capitala britanica in luna februarie, primele astfel de demonstratii care vor avea loc pe drumurile publice europene.

- Advertisement -

Compania japoneza, care construieste circa o treime din totalul automobilelor fabricate in Marea Britanie, a anuntat in octombrie ca va extinde productia la fabrica sa din estul Angliei. Potrivit unei surse apropiate situatiei, guvernul britanic a promis ca va oferi sprijin suplimentar companiei, pentru a compensa pierderile de competitivitate provocate de iesirea din Uniunea Europeana.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: