5.1 C
London
Saturday, January 22, 2022
5.1 C
London
Saturday, January 22, 2022

Nissan isi continua productia de masini in Marea Britanie si dupa Brexit

Comisarul european pentru competitie, Margrethe Vestager, a afirmat ca nu vede niciun motiv de ingrijorare cu privire la garantiile pe care le-a acordat Guvernul de la Londra companiei nipone Nissan legate de Brexit, dar inca asteapta detaliile acordului, pentru mai multa claritate in acest caz, transmite Reuters.

Executivul a dat asigurari Nissan ca noile sale investitii in fabrica din Marea Britanie vor ramane competitive dupa Brexit, dar compania nipona nu a primit promisiuni explicite privind compensatii pentru tarifele din UE.

Inainte de a anunta noile investitii, Nissan a primit garantii de la Executivul britanic ca industria auto va ramane competitiva, in profida incertitudinilor privind Brexit, a afirmat Hiroto Saikawa, secundul lui Carlos Ghosn la conducerea firmei nipone.

- Advertisement -

Ulterior, Comisia Europeana a solicitat mai multe detalii dar autoritatile britanice inca nu le-au prezentat. Inainte de a sti mai multe amanunte, nu avem motive de ingrijorare”, le-a declarat jurnalistilor Margrethe Vestager.

Dupa luni de speculatii, compania auto Nissan a confirmat in 27 octombrie ca va produce noul model Qashqai si SUV-ul X-Trail la fabrica sa din Sunderland, Marea Britanie, prima decizie majora pentru industria auto dupa votul de la Referendumul din iunie pentru iesirea tarii din UE (Brexit).

Decizia va asigura 7.000 de locuri de munca, fiind posibila crearea de noi slujbe, in urma “sprijinului si asigurarilor primite din partea Guvernului britanic“, se arata in comunicatul producatorului auto nipon.

Productia urmatoarei generatii de Qashqai ar urma sa inceapa in 2018 sau 2019 iar decizia producerii SUV-ului X-Trail in Marea Britanie este una neasteptata. Fabrica Nissan este cea mai mare din Marea Britanie si produce anual 475.000 de vehicule, din care 80% sunt exportate pe 130 de piete internationale. La Sunderland sunt produse modelele Qashqai, Note, Juke si Leaf iar la furnizorii acestei unitati lucreaza aproximativ 24.000 de persoane.

“Sunt incantat sa anunt ca Nissan va continua sa investeasca in Sunderland. Sprijinul si asigurarile primite din partea Guvernului britanic ne-au convins sa producem la Sunderland noul model Qashqai si SUV-ul X-Trail“, a afirmat joi Carlos Ghosn.

Decizia Nissan reprezinta un vot de incredere care arata ca Regatul Unit este deschis afacerilor dupa votul pentru iesirea tarii din UE, a declarat premierul Theresa May.Analistii apreciaza ca, in functie de rezultatele negocierilor, Brexitul ar putea avea ca rezultat noi tarife comerciale care vor afecta competitivitatea exporturilor de vehicule din Marea Britanie catre UE si restul lumii.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: