2.5 C
London
Sunday, November 28, 2021
2.5 C
London
Sunday, November 28, 2021

Nigel Farage vrea să opreasca imigrația în masă din Marea Britanie

Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP, antieuropean și antiimigrație) a promis miercuri că va opri ‘imigrația în masă‘ dacă în urma alegerilor legislative de pe 7 mai va ajunge să exercite o anumită influență asupra viitorului executiv de la Londra, consemnează agențiile Reuters și EFE.

În opinia lui Farage, creșterea numărului de imigranți în Marea Britanie a avut ca efect ‘comprimarea salariilor‘ și a fost benefică numai ‘marilor companii’ și celor înstăriți, care au acces la forța de muncă ieftină reprezentată de ‘grădinari, bone și șoferi‘.

Și actualul premier David Cameron a promis că va reduce această cifră sub pragul de 100.000, dar nu a reușit să-și pună ideea în practică, astfel că i-a dat apă la moară liderului UKIP, Nigel Farage, a cărui creștere de popularitate se bazează în special pe discursul antiimigrație.

- Advertisement -

Farage a rostit și miercuri un asemenea discurs, în care a vorbit despre obiectivul său de a aduce ‘la normalitate‘ nivelul imigrației anuale, amintind de perioada 1950-2000, când soldul migrator net nu a depășit 30.000 pe an.

Politicianul populist, a cărui principală promisiune electorală este scoaterea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a propus concret introducerea unui sistem cu puncte, după modelul australian, care ar presupune selectarea imigranților în funcție de calificările lor și de valoarea adăugată pe care o pot aduce economiei britanice.

UKIP este a treia forță politică britanică, după laburiști și conservatori. Totuși, este puțin probabil ca această formațiune să obțină un număr semnificativ de mandate parlamentare la scrutinul din luna mai, întrucât sistemul electoral britanic este majoritar uninominal, nu cu reprezentare proporțională pe liste.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: