13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Nigel Farage liderul UKIP riscă închisoare pentru fraudă electorală

[quote_box_center]Comisia Electorală din Marea Britanie s-a autosesizat în privinţa donaţiilor primite de Nigel Farage, liderul UKIP şi europarlamentar britanic[/quote_box_center]

Liderul euroscepticilor britanici nu a dezvăluit comisiei electorale donaţii în valoare de peste 200 de mii de lire sterline, echivalentul cadourilor şi beneficiilor primite în ultimii 10 ani, inclusiv spaţiul pentru un birou parlamentar în West Sussex.

- Advertisement -

Majoritatea acestor donaţii provin din partea unui susţinător ardent al ideilor politice pe care Farage le face publice cu fiecare ocazie. Numele său este John Longhurst, vechi prieten şi aliat al politicianului şi aceste cadouri datează încă din 2001.

Ceea ce Farage susţine că nu ştia este că aceste donaţii trebuiau înregistrate atât cu autorităţile Parlamentului European cât şi cu cele din Marea Britanie, conform legilor electorale în vigoare, legi ce-l obligă pe recipient să declare orice donaţie în maximum 30 de zile de la primirea ei. Nigel Farage riscă o amendă sau chiar pedeapsă cu închisoarea.

Farange nu este la primul incident de acest gen. La începutul acestui an, politicianul a fost pus sub anchetă de către aceleaşi autorităţi când au aflat că o bună parte din banii europeni au fost cheltuiţi pe sume ce nu puteau fi justificate. Farange a susţinut la aceea dată că o parte considerabilă din cele 17 mii de lire sterline decontate de Bruxelles au fost cheltuite pe factura la curent electric.

Liderul UKIP neagă acuzaţiile ce i se aduc în noul caz. În ciuda faptului că aceste donaţii au fost declarate la Parlamentul European, autorităţile din Marea Britanie nu au primit nicio înştiinţare.

„[pull_quote_center]Când am aflat de donaţiile nedeclarate, am luat legătura imediat cu domnul Farage[/pull_quote_center]”, a declarat unul din liderii comisiei.

Un purtător de cuvânt al partidului UKIP a declarat pentru jurnaliştii ziarului The Independent:„[pull_quote_center]În fiecare an, încă din 2001, domnul Farage a declarat biroului ce se ocupă cu donaţiile din cadrul Parlamentului European spaţiul de birou pe care îl primeşte din partea firmei conduse de domnul Longhurts. Acel spaţiu a fost folosit ca birou pentru activităţile europarlamentare ale domnului Farage, de aceea era logic să fie înregistrat doar cu această comisie[/pull_quote_center]”.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: